14/12/2020 Unique Estates Галерия

Дизайн под общ знаменател с трийсетгодишна история

Едно ново пространство, посветено на добрия дизайн отвори врати на ул. Света Гора 17 в София. Естествено продължение и крачка напред за две компании, които тръгват от едно и също място, после поемат по свой път, и днес решават отново да се съберат под общ покрив. 

В началото на 90-те години Мариана Чалъкова променя изцяло представата за светлинен дизайн в България и отваря врата за водещи западни производители на осветителни тела: Zumtobel и Bega, които за тогавашната ситуация и пазар, а и до ден днешен, са синоним на безкомпромисно качество и дизайн.

Стартира като ателие за проектиране и доставка на осветителни тела и системи, впоследствие бизнесът се разраства в компания с богато международно портфолио. То, включва липсващи на пазара по това време, архитектурно осветление, качествени мокети, текстил, мебели и други елементи на интериора.

За Мариана Чалъкова това е възможност да предложи иновативна бизнес услуга, която да улесни клиентите и да спести времето им. Те получават всичко на едно място; вдъхновение, консултации и цялостно изпълнение. Така City Design Development (CDD) се превръща във водещ интериорен консултант и изпълнител, предпочитан парнтьор на архитекти, дизайнери и частни лица, които търсят умни решения и професионализъм в интериора.

Преди 7 години се ражда и дъщерната компания Light Factor - логично решение осветителният бизнес да се отдели и да поеме своя самостоятелен път. Компанията предлага цялостни светлинни решения, като последните са проектирането и изпълнението на фасадното осветление за хотел Hyatt Regency в София и реновираният хотел България в Бургас.

——-

Light+living

Днес, на ул. Света Гора 17 под мотото light+living се събират трийсет години професионален опит и експертиза в сферата на корпоративния, интериорния и светлинния дизайн.

Шоурумът се ражда в стремежа на екипа да създаде едно уютно, елегантно и функционално място, в което да се настани богатото портфолио на компанията. Клиентите прекарват няколко приятни часа, не просто в пазаруване, а продуктивно, докато създават и избират в компанията на експерти, които навигират през морето от опции и възможности.

Концепцията зад дизайна и интериора на мястото е проста, но с изключителна важност - да се променя динамично, както света около нас. Във всеки един момент пространството може да се преобрази в дневна, хотелска стая или директорски кабинет- така наречения mock-up,  които помага на клиента да направи своя избор. Осветлението е проектирано така че да може да демонстрира и изпълнява всички видове ефекти и решения.

Принос за крайния резултат имат някои от най-известните архитекти на българската сцена: I/O Architects , ZOOM Studio, арх. Татяна Глебова.

Освен за срещи и диалог с клиенти,  пространството ще бъде и домакин на събития, свързани с градска среда, лайфстайл и архитектура, както и организатор на серия от обучения, предназначени за младото поколение дизайнери и архитекти по теми, свързани с осветеление, акустика и обзавеждане. Шоурумът е оборудван с най-съвременни технологии за презентации и виртуални посещения. Пространството е отворено за всеки, който има отношение към емоция, визия и детайл в заобикалящата ни среда и има желание да живее в уютен дом, на който да се наслаждава ежедневно.

На място ще ви посрещне екип, готов да отговори на вашите въпроси с конкретни решения и идеи. Голямата цел е още стойност за градската среда, с качествен, функционален и устойчив дизайн.

За повече информация, посетете www.cdd.bg.

Top