Стилна нова къща за продажба
Луксозна къща в бароков стил, в кв. Бояна

Нови предложения

Покажи други предложения

Какво са Luxury Properties?

Различни критерии определят един имот като луксозен, но има много фактори, които са общовалидни: локацията, персоналността, историческото или архитектурно значение на сградата, пространството, обема, цялостното усещане за изключителност. Ако мястото предлага гледка – към града, планината или морето, и удобства - като близост до паркове, добри училища, отлична инфраструктура, всичко това увеличава цената на един имот. Към списъка от изисквания на луксозните купувачи се включват и малък билярден салон, мокър бар, изба, зала за домашно кино, фитнес и плувен басейн, допълнителни спални. Като цяло това са домове с повече характер или уникалност.

Какво са Executive Properties?

Портфолиото отговаря на нуждите на нова група клиенти, със специфични изисквания.
Executive Properties са имоти в предпочитани райони или в престижни затворени комплекси, с разумни цени и необходимите удобства. Това са жилища за хора на средни и високи мениджърски позиции, собственици на модерни малки и средни фирми, които имат делови и практичен поглед към начина си на живот и търсят имот, който да им подхожда.
Без да разделяме имотите, ние прецизираме селекцията и отговаряме на техните очаквания.

Списанието Unique Estates

Разгледайте онлайн версията на нашето списание

За списанието

Абонирайте се за най-новите оферти и тенденции на пазара

Блог

Къща в Бояна или къща в Драгалевци – уют в полите на Витоша

Няма друга столица в Европа, която да е сгушена така красиво в полите на планината. Витоша е пазителят на София, нейният отличителен белег и извор на чистота. Да имаш къща в полите на тази великолепна планина е благословия.

На първо място е връщането към корените. Купувате къща в Драгалевци и вие вече сте част от известните още от 13 и 14 век „драги левове (лъвове)” – смели воини, защитавали Средец и спечилили славата на непобедими. Близо до Драгалевския манастир, където духовността е съхранена още от древните времена на мъдри монаси и просветители.  Тихата идилия на това селце е кодирана в земята. Всяка зелена живинка, която израства от нея, е възкресителна. Да стъпваш по тази земя, да усещаш как сутрин планината влива здраве в жилите ти, да поемаш с пълни гърди чистия въздух от неопетненото със смог небе... Чист живот в чиста среда с чисти мисли и чисти въжделения. Почти патриаршеско битуване под гъстата лозница на двора, с червено вино в собствени бъчви в хладното подземие, с ярък огън, когато под прозорците трупа пухкав сняг.

И всичко това – на чаша кафе разстояние от столицата, където за няколко часа животът препуска забързан, докато се върнеш в топлата си къща в Драгалевци.

Бояна също има своята прелест. Кварталът на богатите, избран за резиденция от социалистическата аристокрация, днес трупа още перли върху предишния си блясък. Къщата в Бояна е символ на престиж и лукс. Там няма случайни съседи, гарантиран е животът в изискана среда на образовани и богати хора. Малкият български Бевърли хилс, също като американския си аналог, е еманация на лукса и естетиката. В този свят, където богатият бива редовно обругаван от завистници, е нужно място, в което да споделиш успеха си с хора като теб. Домът в Бояна е заслужена награда за усилията, положени от теб да спечелиш и умножиш състоянието си, извоювано с тежък труд. Каква по-добра награда от изискания лукс в топлите летни нощи, когато светлините хвърлят отблясъци върху кристалната повърхност на басейна. Шепотът на тихите разговори край модерното барбекю е като шумът на парите – респектиращ и вдъхновяващ. Красиви жени и красиви вещи в красив дом – това винаги е заслужено. И няма нужда да се оправдаваш за успеха си пред никого – твоята къща в Бояна е твоята крепост в света на успелите.

А на сутринта, след аромата на кафето, изпито със сутрешния вестник на огромната веранда, София - на една ръка разстояние - поема ритъма на просперитета.

Така са уредени нещата в света – първо труд, а после награда. Човек сам избира как да получи своята. Може да поиска околосветско пътешествие и с парите си да види света. Може вече дори да полети в Космоса, ако желае. Но истинският мъдрец знае, че трябва да има дом, в който да се върне. И този дом не може да бъде какъв да е. Дори да имаш огромна вила на Лазурния бряг, дори да летиш до хижата си в Алпите всеки месец, някъде в полите на Витоша трябва да те очаква твоята къща. Къща в Драгалевци, ако традициите са това, което те връща у дома. Къща в Бояна, ако луксът е твоят начин на живот. Къща в България. За да има къде да се връщат и децата ти.

Мъдрите търсят лукс в имотите, непредвидливите обявяват имотите за лукс

На този свят сме дошли с мисията да градим. Смисълът на съществуването е да оставим нещо за децата си, нещо за родината и нещо за човечеството. На първо място винаги е семейството. И ако възприемате имотите като лукс, помислете как ще се отнасят към вас поколенията ваши наследници, които ще ви упрекват за недалновидността ви днес. Богатите и успели българи от края на 19-ти и началото на 20-ти век първо са изграждали домове, в които да отглеждат многобройните си фамилии. Изпълвали са с аристократичен лукс имотите си, не за да демонстрират положение и финансови възможности, а за да научат децата си да живеят красиво. Техни наследници  са най-видните български интелектуалци и финансисти, лекари и адвокати. Съдбата им е предопределена от начина, по който техните предци са се отнасяли към средата за живеене. Да израснеш в дом, пълен с красиви неща и посещаван от умни хора, е безценен дар. Това е невъзможно в среда, в която липсва хармония, невъзможно е да поканиш виден гост в имот без лукс, пък бил и той не толкова въпрос на цена, колкото на вкус. Защото не винаги скъпото е красиво, но винаги красивото е скъпо. Тази цена трябва да се плати, ако се мисли за бъдещето на поколенията.

Имотът не е обикновена инвестиция. Луксът в имотите не е прищявка. Той е гаранция за стабилност и просперитет. Да живееш в красива къща, но под наем, означава да живееш живот под наем, лесен за прекъсване, лесен за промяна. Нищо стабилно и нищо трайно не остава след подобен избор. Усещането за вечност се случва само в пространство, което е твое, което владееш с всяка частица от себе си. Контролът върху живота е възможен само в собствената ти крепост. Имот и лукс означават стабилност и красота по пътя през житейските бури. Не можеш да ги отделиш едно от друго, защото тогава винаги остава нещо недовършено. Неразумно е да се смята, че инвестицията в собствено имущество е излишен разкош. Домът е бряг, а всеки трябва да има място, където да се връща. Така и децата му, а и техните деца ще има къде да акостират най-топлите си спомени, ще имат котва. „Бащин дом” ще бъде за тях не просто фраза, а изпълнено с топлина и малко носталгия реално място.

Луксът в имотите, които оставяме на идните поколения, е нашият автопортрет. Колкото по-красив е той, толкова по-красив ще бъде споменът за нас. Родът все още е важен, тези ценности не умират. Някой ден в голямата стая ще се съберат всичките ни потомци, ще сведат глава в почит и обич, ще си спомнят за нас и този спомен ще бъде пълен с изящество и разкош. Защото вкусът, с който сме изградили нашият дом, ще остане като най-видимата част от живота ни. И с негова помощ ще сме пробудили във всички тях, в тези наши деца и внуци, заради които живеем, усета за красота и хармония.

Думата „имот” идва от думата „имам”. Сами избирате какво да имате – красота и непреходност или компромис и нетрайност. Този избор изглежда предрешен, това не е избор, а задача с един отговор. Мъдрите го знаят.

 

 

На върха на света човек се чувства негов господар. От прозорците на луксозните апартаменти се вижда точно този свят, който трябва да завладееш. Нощните светлини маркират пътя ти, дневната суета е някъде далеч под теб. И си силен и могъщ точно толкова, че някой ден да изкрещиш „Този свят е мой!”. Защото си се трудил много, защото си израснал със собствени сили и защото си заслужил да бъдеш господар на собствения си свят.

Странниците, които бродят без посока, не знаят какво означава да се стремиш към върха. Но ти го знаеш. Затова маркираш този връх и набелязваш следващия, който трябва да изкачиш. Ти вече си на нивото на луксозните апартаменти, дори символично си над всички останали. Морското равнище е за земноводни, хълмовете са за страхливи и неамбициозни бозайници. Ти си орел. А орлите свиват гнезда на най-високото, на върха. Оттам всичко е на един полет разстояние – достатъчно близо, за да го достигнеш и достатъчно далеч, за да е предизвикателство. Там, на върха на града, животът не спира нощем. Като композитор на съдби твоят поглед може да запали светлини там, където допреди това е било мрак. Ти дирижираш тази лудница в краката си, ти си този, който може да погледне отгоре на проблемите и да ги принизи до дребни препятствия.

Духът не остарява в луксозните апартаменти. Старостта означава да се предадеш и да потънеш, тя не е аксиома. Но там, където въздухът е пълен с победа и амбиция, където изключителният успех е толкова лесно постижим, колкото и чашата сутрешно кафе на терасата, там няма старост. Защото в твоя дом си над смога на дребнотемието, над мъглата на незначителните отношения, над калта на ежедневието. Живееш в лукс, но той не е само в обзавеждането. Тази среда превръща лукса в начин на мислене. Никога повече няма да си щастлив от нещо мимолетно. Там, в своя дом на върха на света, ти получаваш и цениш вечните неща. От покрива на света може само да се лети, не да се пълзи.

Хората, живеещи в луксозни апартаменти, са достойни хора, извоювали с доблест и гордост своята значимост.  Те не се стремят да извоюват свободата си, защото вече я притежават. Те не се подчиняват, не се кланят, не превиват гръбнак. Те диктуват посоката на полета на останалите. Те са водачите на ятото. Това са хората, които създават света и наблюдават сътвореното от птичи поглед.

Бъди един от тях. Твоето гнездо те чака.

Животът е кратък проблясък и трябва да бъде изживян с удоволствие. Няма нищо по-жизнеутвърждаващо от това да се събуждаш сутрин, заобиколен от красиви и чисти неща. Луксозните имоти са част от начина на живот на всеки човек с добър вкус.

Усещането за красота е вродено, но и се възпитава. Когато всичко край теб е изпълнено с естетика и хармония, те неусетно проникват в душата и я оформят. Домът е мястото, където сетивата се хранят с най-интензивни усещания. В красив дом неизбежно хората стават красиви. Това е логиката на реалността. Аристократичната изисканост е невъзможна в коптор, естетът не може да оцелее в панелка. Творецът, затворен между рушащи се стени, твори ретроградно изкуство. Дори думите, които човек изговаря, сякаш приемат формата на заобикалящата го среда. В луксозните имоти се творят красиви неща.

Психологията на успеха също е свързана с естетиката на пространството. Няма нито един офис на преуспял човек, който да не е изпълнен с лукс и комфорт. Това не е просто демонстрация на възможности. Истински успелите хора знаят, че това, което те заобикаля, те сътворява. Работното пространство на успяващите бизнесмени има множество важни функции – да впечатлява партньорите, да респектира конкурентите, да предразполага клиентите. Тази многовалентност на средата не може да бъде реализирана без усет за естетика и лукс. Всеки детайл, всяка дребна подробност от интериора имат своята функция – цветовете, картините, разположението на мебелите. В луксозните имоти дори ароматът навява мисли за успех и просперитет.

В такава среда децата много бързо усвояват навици и усет, които нищо друго не може да им създаде. Детство в хармоничен и естетичен дом означава живот, пълен с градивни амбиции, красота и равновесие. Децата попиват с всяка фибра на тялото си красотата във всичките й форми. Когато това е естествената им среда, те се научават да я откриват и в себе си, и в другите. Много по-лесно е да израснеш като преуспяващ и градивен човек, когато невинните ти години са били пълни с неназовимата прелест на чистата хармония. Не тревога, а спокойствие и увереност програмират цялото бъдеще на тези деца. Уроците започват още в люлката, където играта на цветовете и светлините, формите и детайлите формират на несъзнателно ниво усещането за  естетика. Децата, израснали в луксозни имоти, имат много повече шансове от връстниците си да преуспеят в живота и да му се наслаждават.

Потърсете своето място, намерете този дом или офис, в който ще се почувствате едно цяло с хармонията на света. Изпитайте истинското удоволствие от живота, който може да бъде много красив.

Представете си свят, в който всички хора живеят в красиви и луксозни къщи. Това ще бъде свят без войни и насилие, без стрес и тревоги. В чистите зелени дворове ще се чува смях на щастливи деца, а в топлите и уютни стаи влюбени хора ще се радват на живота си.

Звучи като утопия. Човечеството сякаш е приело, че животът може да бъде изживян и без хармония. Но в крайна сметка стремежът да натрупаме благини за себе си и децата не е безцелен, парите не са колекция. Те са средство да си осигурим, поне в личен план, тази утопия, в която да изживеем дните си. Да се движим изискано сред красиви вещи, да говорим тихо в разкошни стаи, облени от слънчева светлина, да обичаме под отблясъците на кристал и антики. И някак неусетно в душите ни прониква мечтаната хармония и спокойствие. Стресът от другата страна на стената губи значението си, оттича се във водоскока и в корените на дърветата в двора ни. А домът започва да прилича на крепост, до която нищо зло и грозно не може да достигне.

Така усещат магията на луксозните къщи тези, които вече живеят в тях. Не мисля, че някой би заменил уюта на подобен дом с хаоса на града. Това е мястото, където умът почива, а душата ликува. Енергията, чийто недостиг усещаме най-силно, се възстановява най-бързо там, където сме свързани с нишките на красотата. Близо до дърветата в зеления двор, близо до огъня на камината, близо до прекрасните, сътворени от талантливи хора, шедьоври на изкуството.  Да влезеш в дома си през тежката дъбова порта, да седнеш на мекия диван и просто да слушаш музика – няма нищо по-релаксиращо от това. Или да поканиш приятели и да танцуваш цяла нощ до басейна, чувайки смеха и интелигентните им разговори – няма нищо по-зареждащо от това. А на сутринта да се събудиш в бяла спалня, огряна от топло слънце и до любим човек – няма нищо по-вдъхновяващо от това. Луксозните къщи са личният енергиен център на собствениците им. Не е нужно да търсите някъде другаде онова вътрешно спокойствие, заради което сте работили до премала. Достатъчно е да усетите дома си така, както усещате пулса си – като част от себе си, като нещо, което вдъхва живот.

Някога Бог изгонил Адам и Ева от Райската градина. Пратил ги да се трудят, за да се върнат в нея някой ден пораснали и помъдрели. Не се ли трудихте достатъчно вече? Не е ли време да откриете своята Райска градина? Чакат ви луксозни къщи, които сигурно са по-красиви от нея. Потърсете ги.

Top