10/11/2020 Лора Петрова Галерия

Габриела Богданина - Една година като Консултант "Луксозни и корпоративни наеми"

Габриела Богданина е сред младите таланти в отдел Луксозни и корпоративни наеми на Unique Estates. Тя се присъединява в компанията през 2018 година, като отговаря за клиентската удовлетвореност и качествено обслужване. Водена от желанието за развитие и амбициозността за достигане до нови върхове, ​след успешно завършен курс за професионални консултанти и редица други обучения, Габриела поема предизвикателния път на брокерската професия.

Габи, как печелиш доверието на клиентите си?

За мен доверието е основната съставка за ефективна комуникация. Още на първата среща с клиентите си, се старая да “вляза в техните обувки”, обръщам внимание на изискавнията им, отделям им време – говорим по телефона, срещаме се, обсъждаме. Приемам присърце всяко едно търсене или предлагане – все едно търся наемател за мой личен имот или търся да наема жилище за мен самата. Позволявам си да ги съветвам и да изразявам мнението си, да ги насочвам. Честността според мен винаги се оценява.

Какво според теб се промени в наемния пазар вследствие на Covid-19?

Наемният пазар е изключително динамичен. В момента се ръководи от наемателя. В тази ситуация компетентността на консултанта е от изключително значение, за да успее да договори цена, която да срещне интересите на двете страни. От началото на пандемията, забелязахме засилен интерес към имоти за краткосрочно наемане както в града, така и в околностите – къщи, апартаменти с големи тераси. Живеем във време, в което плановете не са константна величина и не зависят изцяло от нас. Често се случва наши клиенти да имат нужда от имот само за няколко седмици.
Компанията ни винаги се е стараела да отговори максимално на очакванията и нуждите на клиентите си и именно заради това екипът “Луксозни и коорпоративни наеми” разработи нова за Unique Estates услуга – наемане на имоти за период между 2 седмици и 6 месеца. Такъв тип жилища обикновено търсят чужди граждани, които за кратко пребивават в страната, или българи, чиято професия изисква пътуване до различни места, срещи, участие в конференции и събития.

Кой е най-хубавият ти спомен в Unique Estates?

Unique Estates е първото ми работно място. Всеки миг прекаран в компанията за мен е ценен, защото е част от пътя на собственото ми израстване. Срещнах както изключителни професионалисти, от чийто опит ежедневно успявам да науча по нещо, така и хора, с които успях да изградя силни и надявам се, дълготрайни приятелски взимоотношения.

Какво е за теб успехът?

Намирам брокерската професия за много отговорна. Ние имаме за задача не просто да намерим място за пребивавне на клиентите си, а такова, което да отговаря максимално на личността, интересите, вкуса, начина им на живот. Не просто апартамент, а тяхното местенце – техния дом. 
От друга страна, да съумеем да отдадем имота на наемодателя на правилния клиент, е изключително важно. Ние трябва да сме уверени, че бъдещият обитател ще се грижи за жилището като свое собствено, ще бъде внимателен и самия той, ще се чувства комфортно в него.

Успехът е постигане на цел. Когато видя усмивката на клиентите ми, удоволетвореността от това, че сме намерили най-подходящия за тях имот, и сме минали заедно по този път, тогава усещам успеха и се чувствам изключително удоволетворена от работата си. Точно тези моменти ме зареждат изключително много и ми дават стимул за все по-голямо развитие.

Top