07/01/2019 Силвана Василева Галерия

Живият корал на Pantone - цветът на 2019

Всяка година институтът Pantone прогнозира глобалните цветови тенденции и съветва компаниите за цветовете при оформянето на тяхната визуална идентичност, продукти и марки. Чрез своите сезонни прогнози Pantone Color Institute партнира на световни брандове, които искат да се възползват от въздействието, психологията и емоцията на цвета в тяхната дизайнерска стратегия. В продължение на 20 години „цветът на годината“ на Pantone е повлиял на решенията за разработване и закупуване на продукти в различни индустрии, включително мода, интериорен, промишлен, продуктов и графичен дизайн.

Процесът на избор на цвят на годината изисква внимателен анализ, в който цветовите експерти от института проучват света, живота и нагласите на хората днес. Това често включва нещата, които се случват в развлекателната и кино индустрия, пътуващите колекции с изкуство, новите имена в сферата на модата и всички области на дизайна, популярните туристически дестинации, както и начина на живот и социално-икономическите условия. Отразява се също ролята на новите технологии, материали, текстури и ефекти, които влияят върху цвета и начина, по който го възприемаме. Следят се нагласите в различните платформи и социалните медии, както дори и предстоящите спортни събития, които привличат вниманието на целия свят.

Цветът на 2019 година е PANTONE 16-1546 Living Coral. Жив, но мек нюанс, който ни обгръща с топлина, уют, комфорт и лекота в нашата непрекъснато променяща се среда. В отговор на атаката на дигиталните технологии и социалните медии, които все повече навлизат в ежедневния живот, хората търсят автентични и въздействащи преживявания, които дават възможност за връзка и интимност. Дружелюбна и духовна, ангажиращата природа на PANTONE 16-1546 Living Coral приветства и насърчава безгрижната дейност. Символизирайки нашата вродена нужда от оптимизъм и занимания изпълнени с радост, цветът на 2019-та въплъщава желанието ни за веселие.

PANTONE 16-1546 „Живият корал“ излъчва желаните, познати и енергизиращи аспекти на цвета, който се среща в природата. Цвят, който хипнотизира окото и ума. Разположен в центъра на нашата естествено ярка и хроматична екосистема, PANTONE Living Coral напомня за това как кораловите рифове осигуряват подслон на разнообразен цветен калейдоскоп от живот.

Top