22/02/2018 Силвана Василева Галерия

По света с Unique Estates - Милен Маринов на ски в Алпите

През последните два месеца екипът на Unique Estates ни отведе на много екзотични и топли места по света. Днес, обаче се отправяме на едно истински зимно пътешествие. Спускаме се по заскрежените склонове на италианските и швейцарски Алпи, заедно с Милен Маринов, старши юрисконсулт в компанията.

През последните 6-7 години Милен спазва традицията всяка зима да прекарва поне седмица в планината с приятели, които споделят страстта му към ските и зимните спортове. Във времето групата успява да обиколи по-голямата част от известните ски курорти в света.

Този път избират пистите на Ливиньо, разположен в сърцето на италианските Алпи. Курортът се намира на границата с Швейцария и е предпочитано място за тези, които искат да комбинират спусканията по пистите в двете държави. “В Ливиньо има над 100км перфектно поддържани писти, подходящи за професионалисти, напреднали или начинаещи. Разположението на курорта предполага целодневно огряни от слънцето терени за каране, което е изключително приятно. Харесвам алпийските писти, защото са широки и дълги. Истинско удоволствие. Отдадохме се на активно каране по цял ден,” разказва Милен. 

В Ливиньо се срещат предимно туристи от Централна и Източна Европа. Курортът е безмитна зона и привлича с изгодните си ценови условия. Това, както и чудесната италианска храна, с алпийски прочит привлича и групата на Милен. В единият от дните, те все пак опитват и пистите на Санкт Мориц - швейцарския ски курорт от висок клас. 

Милен е запален планинар и скиор. Ако не кара ски, то често се отдава на дълги разходки в планината, независимо от сезона и температурите навън. Споделя, че през последните 5-6 години в Алпите не е виждал толкова много сняг. Температурата по време на спусканията им през деня е била между -10 и -20 градуса по Целзий.

Определя себе си като любител в пистовото каране на ски и винаги подхожда към планината с внимание и респект. 

За следващата година групата планира ски по тиролски. “Австрийският курорт Ишгъл е прочут с безкрайните си писти и вълнуващ нощен живот. Казват, че Алпите там светят, когато другаде светлините отдавна са угаснали. Този път не успяхме да стигнем до него, но остава сред желаните ми ски дестинации, ” разказва Милен.

Благодарим му за разказа и кадрите от това красиво зимно приключение!

Top