09/02/2018 Силвана Василева Галерия

По света с Unique Estates - Мануела Иванова в Мексико

В рубриката “По света с Unique Estates” днес се пренасяме на още едно от екзотичните места на планетата - мексиканския курорт Ривиера Мая. За там разказва нашият чаровен консултант Мануела Иванова.

“Ривиерата на маите” е известна като едно от райските кътчета на Земята. Това е първото пътуване на Мануела до тази красива дестинация. Привлечена е от разкази за плажове с фин бял пясък, прясна морска храна, красива природа и отлични условия за почивка. 

“Аз харесвам екзотичните места по света. В Ривиера Мая бях впечатлена не само от високия клас хотели и невероятните природни красоти, но и от възможността да се докосна до една древна цивилизация,” разказва Мануела. По време на десетдневния си престой там тя, заедно със семейството си, успяват да посетят останки от древните селища на маите и да разгледат културно-екологичните паркове Шел Ха и Шкарет. Кораловият риф и богатата морска фауна и флора определят мястото като една от най-красивите локации за подводно гмуркане в света. В сърцето на джунглата там са скрити тайнствени храмове и пирамиди. Природата е изваяла съвършени каменни корита за изумрудените води на пещерните реки, в които може да се плува до самото им вливане в океана. През кадрите на Мануела виждаме и красиви птици фламинго, игуани, делфини, медузи от аквариума в парка и богата тропическа растителност. 

“Местните са много дружелюбни, весели и безгрижни. Това и латино музиката, която се чува навсякъде неминуемо те потапя в техния ритъм на живот,” разказва Мануела. Тя харесва мексиканската кухня и разнообразието от прясна морска храна, които се сервират там. 

В Тулум посещават занаятчийски работилници, запазени в автентичния им вид, от където си донасят красиви, ръчно изработени предмети от глина, порцелан, дърво и кожа.

Благодарим на Мануела за красивите кадри и история, които сподели с нас.

Top