21/11/2016 Силвана Василева Галерия

Интервю с Chris Dietz - Вицепрезидент глобални операции на Luxury Portfolio

На 17 ноември 2016 г. Unique Estates стана ексклузивен партньор за България на най-голямата международна мрежа за луксозни имоти Luxury Portfolio.
Luxury Portfolio е част от Leading Real Estate Companies of the World, като портфолиото от имоти, представено чрез платформата на компанията, включва най-голямата селекция от жилища на стойност над 1 млн. долара. Тя е глобален бранд, който стои зад независимите местни компании, предоставяйки им достъп до огромна интернационална публика. С подписването на този договор Unique Estates беше официално поставена на картата на света и сега може директно да предлага имотите на своите клиенти на глобалния пазар, както и да си сътрудничи с партньори от мрежата във всяка точка на света.

Крис Дийц - Вицепрезидент Глобални операции на Luxury Portfolio пристигна в България за подписването на договора между двете компании.
Ето какво сподели той в интервю пред Силвана Василева от Unique Estates Media.

С.В.: Г-н Дийдс, споменахте, че Luxury Portfolio има изключително стриктна политика при избора си на нови компании, с които да си партнира. Кажете ни как избрахте именно Unique Estates да стане част от вашата глобална мрежа?

К.Д.: Факт е, че Luxury Portfolio International наистина подбира само компании, които абсолютно отговарят на поставените критерии и са на изключително високо ниво. Ние се спираме само на силни, утвърдени на пазара местни брандове. През последните четири години водихме разговори с различни компании в България и наистина, нито една, освен Unique Estates не отговаряше на нашите критерии. От самото начало бях впечатлен от професионализма на хората, които работят в компанията, нейната структура и мениджмънт. Ценностите, които сте заложили се доближават до тези, които нашата глобална мрежа има и това беше важно при избора ни. Когато присъединяваме нови членове това, което наистина е важно за нас са хората, с които работим и след като се срещнах лично с екипа на Unique Estates, осъзнавам, че сме направили правилния избор. Това, което наистина оценихме високо в компанията, освен професионализма и нивото е факта, че Unique Estates има визия. На вашия сайт са посочени целите на компанията, говори се за адаптивност в посока израстване и осъвършенстване, а ние търсим именно такива партньори, които да растат с нас и чрез нас. Защото само, ако отделните компании в структурата на нашата мрежа са проспериращи, тогава и самите ние като глобална организация ще сме успешни в този процес на споделяне на бизнеса по между ни. В Unique Estates видяхме достоен партньор, който идеално се вписва в редиците ни.


С.В.: Вие сте човек с дългогодишен опит на пазара на луксозни недвижими имоти. Как бихте дефинирали "лукса" днес?

К.Д.: Да дефинирам понятието "лукс" е трудно, тъй като на различните места по света той има различно значение. Все пак, когато говорим за луксозен недвижим имот, има няколко характеристики, на които трябва да отговаря той, за да се определи за такъв. Едно от нещата е уникалността на имота, нещо изключително, което му придава висока стойност и го прави търсен. Освен това, несъмнено той трябва да предоставя всички условия за един наистина добър живот за своя собственик. Тъй като успешните хора обикновено искат да покажат, че са успешни пред света, притежанието на един луксозен имот винаги е и израз на тяхното благополучие. Локацията, гледката, историята и архитектурната стойност на сградата също са част от параметрите, които заедно с високата цената могат да индикират, че става дума за луксозна собственост.
Купувачът на луксозни стоки по начало е много емоционален и бизнесът с висок клас недвижими имоти не касае само търговията с жилищни площи. Три тези сделки ние продаваме определен лайфстайл и емоция. Затова е изключително важно посредниците да са свързани емоционално с продавачите и купувачите си.

С.В.: В тази връзка, какво прави един брокер на луксозни недвижими имоти наистина успешен в този бизнес?

К.Д.: Брокерът на луксозни недвижими имоти е една специална "порода" посредник. Той е фокусиран изключително и само върху този конкретен сегмент от пазара. Успешните брокери на такъв тип имоти са специализирани в общуването с клиенти, които търсят лукса като начин на живот. Те работят само с луксозни площи и разбират естеството на луксозния живот до най-малкия детайл. Тук включваме познания за висок клас марки, продукти, оборудване, коли, часовници, бижута, изкуство, всичко, което вълнува техните клиенти. Брокерът трябва да е запознат с луксозната индустрия в дълбочина, да разбира този начин на живот и самият той да го живее, за да може успешно да комуникира и създава връзки със своите клиенти като личност, която е част от това общество.
За да продаваш "лукс", трябва ти самият да си на изключително високо ниво.

Top