16/03/2020 Unique Estates Галерия

Haute couture букети - rosedeco.bg

Историята започва на една от най-забележителните улици в света, в този магически момент, когато нощта покрива деня и една по една витрините светват, разкривайки като във вълшебна кутия, един свят на красота и изтънчено съвършенство. Въпреки, че е минавала многократно по тези места, това което в този миг на откровение Весела (която още не знае, че ще създаде rosedeco.bg) вижда, са цветята. Само естествени, много и навсякъде - по витрините и в магазините, във фоайетата на офисите, щедри големи букети, безпогрешно стилни в своята монохромна красота.

Тя разбира, че цветята, които съпровождат човешките ритуали и свещенодействия от тяхната зора, в днешни дни продължават да са ясен израз на определен стандарт - материален и културен. И ако блясъка зад стъклата е изключително елитарен и достъпен за малцина, то цветната красотата която разпръсква радва и приобщава всички, леко и неусетно, към най-високите естетически норми.

„След многото, хубави години, в маркетинга и организирането на събития, за някои от най-значимите световни фирми, бях взела решение, че си струва да правя само нещо наистина уникално и по най-добрия начин!“ Решила, че и в България заслужаваме най-доброто, тя има амбицията, да  надгради работата с цветята до стандартите на Haute couture. Букетите RoseDéco са изпълнени lege artis по собствени проекти, в две колекции годишно, от премиум материали с много и прецизен ръчен труд.

„Избора да сме само онлайн, е логичен. При разнообразието от модели, необходимите часове работа за изработването на всеки един букет и избора на възможно най-свежите цветя, предполагат да работим само по конкретна заявка. Онлайн и с безплатна доставка, нашите букети са достъпни в цялата страна. Това ни отваря и към света, имаме поръчки от доста екзотични места - от Австралия до Китайско море“.

Букета като произведение на изкуството

„Никое изкуство не съществува изолирано, само за себе си. То трябва да отразява едновременно и приемствеността в традицията, и най-актуалните тенденции, били те естетически или обществени, както са в наши дни, отношението към природата и произхода на материалите“. Дизайна на колекциите букети RoseDéco се развива по две линии, вдъхновени съответно от съвременния прочит на древното японско изкуство на оригами и на разточителното френско и английско изкуство от ХVIII и ХIХ век.

„Ако искаш да правиш нещо което е наистина уникално и да е върха, сам си вдигаш летвата до небесата! Поради изискванията ни за качество и еко съобразност, сами си внасяме хартията от другия край на Европа!“. Стила на букетите RoseDéco се дължи по равно на великолепните свежи цветя и на изключителния дизайн и изработка на тяхната обвивка, затова е предвидено тя да се запази, дори във ваза с вода. Специалната им хартия е покрита с еко мастила на водна основа, не оцветява и запазва естетическия си вид със седмици.

Извън бизнес клиентите, повечето потребители на RoseDéco, са мъже които искат да впечатлят любимата. Весела допълва, че „цветята са като книгите и картините в една къща или офис, техния вид, присъствие или отсъствие ни казва много за хората, живеещи или работещи там.“

RoseDéco Académie

След като тя самата, е имала възможност да научи много от другите (на едно от местата,  преди нея, курсистка е била флористката на Белия дом) Весела смята, че е редно и тя да предаде своя опит. Засега това става под формата на цветни практики отворени към всички. Посещават се както индивидуално, така и от групи приятелки решили да разпуснат заедно, защото „работата с цветя носи невероятно разтоварване“.

И по заявка

RoseDéco, предлагат абонаментна поддръжка на цветно присъствие в дома и офиса, както и цветни аранжировки за събития. Като партито Secret Gardens на Unique Estates. Арката от рози е съобразена с темата на събитието и с цветовете в градината на агенцията. Екипът подготвя и няколко викториански букета, които впечатляват гостите. За наградите АСКЕЕР, от RoseDéco правят цялостното цветно оформление на Театъра на армията. Наградените и гости във ВИП зоната, получават от техните дизайнерски букети.

Весела е уверена, че цветята винаги носят радост и, че колкото са по-добре оформени, толкова тяхното въздействие е по-голямо.

www.rosedeco.bg

Top