28/01/2020 Unique Estates Галерия

Нещо старо, нещо ново, нещо естествено

SkinLine е много повече от клиника за естетична медицина – новият им клон в София е място, на което да се отърсим от стреса

Малко след като подминем една от най-красивите сгради в столицата – Биологическия факултет на Софийския университет, строена по проект на арх. Георги Овчаров през 1928 г., се озоваваме пред друга забележителна сграда на бул. „Драган Цанков“, взела титлата „Сграда на годината“ през 2004 г. Проектирана от архитект Атанас Панов, вече повече от месец тя е вторият дом на SkinLine в София – първата естетична клиника в България, създадена през 1998 г.

„Търсехме класно място с история, което да отговаря на усещането за бизнеса ни. Грабна ни разположението – ъглова локация в добър район, едновременно в центъра и в старата част,“ споделя Светлана Кръстева, собственик и управител на SkinLine. За нея преобразуването на мястото е част от личното послание на клиниката: „Модернизирахме помещението така, както правим с нашите пациенти. Не искаме да ги променим напълно – всеки човек носи своята история и индивидуалност. Искаме само да подобрим неговото излъчване и емоционалното послание, което носи - на свеж, отпочинал и щастлив човек.“

Базата, която заварват на „Драган Цанков“, е благодатна – ламперии от тъмно дърво, каменни бани, под от травертин, останал скрит под ламината на предишните наематели. „Тук намерихме история, която се опитахме да съхраним и обновим,“ казва Светлана. И както естетичните процедури на клиниката успяват да подчертаят най-хубавите черти от лицето, така и почти невидимите подобрения карат мястото буквално да сияе. Част от ламперията е допълнена от огледала по проект на Светлана, изработени по специална технология, която ги състарява. Те, заедно с модерните осветителни тела от матирано огледало и пестеливите декорации в сребристо, внасят повече светлина на и без това светлия апартамент, който разполага с витринни прозорци към Борисовата градина. „За нас е важно към всеки кабинет да има прозорец, който се отваря, за да влиза свеж въздух,“ допълва съпругът на Светлана и съсобственик на SkinLine Светослав Кръстев.

Център в интериора на клиниката се оказват диваните „Честърфийлд“ от мека естествена кожа, поръчка от Франция. Те внасят още малко класа и уют на мястото, като допълват другите материали – дърво, камък и метал. „Стремим се към естествените материали, както и към естествената красота. Ние само подчертаваме това, което сме заварили като даденост,“ пояснява Светлана.

Всички есететични процедури и още важна информация за клиниката може да видите на: https://skinline.bg/bg/

SkinLine София

бул. “Драган Цанков” 12-16, ет.1

0882 614 814

sofia.center@skinline.bg

Top