03/09/2018 Лидия Манолова Галерия

Формата на водата

Да се материализира неуловимата магия на ароматите в предмет, който доставя удоволствие далеч след като те изчезнат, е истинско предизвикателство. И най-големите дизайнери не устояват.

Има причина за съществуването на израза “аромат на лукс“. И въпреки че първата представа, която извиква думата „парфюм“ не е свързана с дома, а с деликатното място под ухото, благоуханията за интериора все повече са начин да изразим себе си. Те са елемент на дизайна – също като цвета на стените, мебелите и любимите предмети. Да избереш аромат за дома е сериозно решение – той може да създаде специална атмосфера, да промени усещането и да създаде атмосфера на истински дом. Вдъхновенията на дизайнерите са безкрайни и понякога неочаквани - спомени от детството, свежестта на лятно утро край морето, чувствената атмосфера на вечеря за двама, екзотичното ухание на последното пътуване, родната пръст или дори любимия балсам за устни и невинната чистота на бебешката пудра. Въображението им ги превръща в предмети, които искаме да виждаме около нас – защото са изкуство, което не отлита във въздуха.

CULTI Milano

CULTI Milano е един първите брандове, които свързват дизайна с ароматите. CULTI създава за първи път системата интериорни дифузери с ратанови пръчици – елегантни, семпли, деликатни. Всяко ухание, затворено в семпъл стъклен флакон, напомнящ традиционна бутилка за прясно мляко, е внимателно проектирано в личната лаборатория на бранда, за да бъде уникално.

От Elegant Living / www.luxuryliving.bg

Tom Dixon

Корк, мрамор, камък, алуминий, стъкло – ароматните свещи от серията Materialism с подписа на Том Диксън изследват връзката между суровите материали и ефимерността на уханието по неустоим начин. Създадени в Париж, ароматите са съчетани по необичаен начин – от мириса на прегоряла захар до този на нагорещен чугун. Контейнерите сами по себе си са красиви и трайни предмети, които могат да бъдат използвани според въображението и нуждите ви.

От Elegant Living / www.luxuryliving.bg

Zaha Hadid

Портокалови цветчета, сандалово дърво, смокиня - The Prime scented candle на Заха Хадид интегрира уж познати аромати в структури от сатениран китайски порцелан, с които всеки интериор би бил стъпка нагоре. Докато свещта гори, финият диамантен скелет на съда става все по-видим и все по-омагьосващ.

www.zaha-hadid-design.com

N8 & I/TEMS

Интериор 1 и Интериор 2 са елегантен отговор на въпроса „Как ухае домът ви?“ Ръчно изляти ароматни свещи, съчетание от две класически ухания, насложени върху екзотична база. Симбиозата с красивите и трайни контейнери от цветно стъкло на датския дизайнерски бранд HAY ги превръща в интересен аксесоар.

От N8 design shop / www.nomer8.bg

“Пръст и бор“

Възстановяване на връзката с природата, връщане към корените и ароматите, които лекуват душата – интериорният ароматизатор на Рая Стефанова и N8 design shop e е съчетание от красив минималистичен дизайн, натурално масло от бор и контейнер от пресована пръст.

От N8 design shop / www.nomer8.bg

Anya Smells

Търсачите на нетрадиционни, забавни и стилни аромати за интериора ще бъдат щастливи с новата колекция на модната дизайнерка Аня Хиндмарч. Тя пресъздава щастливите си спомени от семейните лета, сутрешните си ритуали за красота, първата целувка, свежестта на пастата за зъби и бебешката пудра на децата си. Свещите са ръчно изляти в порцеланови съдове с графичен дизайн, който носи радост.

www.anyahindmarch.com

FORNASETTI

Ексклузивният характер на един от най-разпознаваемите дизайнерски брандове няма да остане незабелязан в дома. Към уханията, създадени в дома на луксозните парфюми - Грас, Франция, Fornasetti добавя одухотворените рисунки – икони на дизайна, които превръщат всяка свещ в обект с колекционерска стойност. Освен вечното лице на музата на Пиеро Форнасети - Лиза Кавалиери, колекцията включва рисунки от Барнаба Форнасети. Съдът е с капаче, така че след изгаряне на свещта изкуството остава.

www.fornasetti.com

Acqua Dell Elba

Mare

Морето: усещането, което ви обзема при плуване в ранна утрин, милувката на вятъра, който издува платната, свежестта на закътан залив – това е парфюм, който напомня за същината на Mare, морето.

Свежа хармония с нотки на лимон, розмарин, морска лилия, водорасли, морски цистус и дървесина от средиземноморски храсти. Ароматът е във варианти на спрей зa стая, ароматизиращ дифузер, свещи, твърди ароматизатори и пълнители. Можете да намерите Mare в La Petit Qushe на ул. „Оборище“16

www.acquadellelba.bg

LOCHERBER Milano

Съвършена хармония между дизайн и аромат - парфюмите за дома LOCHERBER Home & SPA са истинска „колекция на настроенията“. Родени от дзен философията за баланса между сетивата и заобикалящата ни среда, те са създадени от натурални съставки, с изключителна дълготрайност. Колекциите включват парфюми, спрейове и свещи с доказаното качество на продуктите Made in Italy. Стъклените съдове на дифузерите и парфюмите са ръчно оцветени, с етикети от лен. Поставени върху дървени подложки с елегантен текстилен етикет, свещите са вдъхновяващи както с ароматите, така и с дизайнерското си присъствие.

От шоурум Gallerato, кв. Лозенец,ул. „Академик Иван Буреш“ 5

Online shop: www.locherbermilano.bg


 

Top