31/07/2018 Мира Лазарова Галерия

Поглед отвисоко

Пентхаусите са синоним на лукс.

Историята им започва през 20-те години на миналия век в Ню Йорк. Първоначално са примитивни конструкции, построени на покрива на високи сгради, за да поберат механизмите, които обслужват останалата част от сградата: асансьори, отоплителни и охладителни системи.

Америка през 20-те години процъфтява, а богатите нюйоркчани имат достатъчно,за да поддържат висок стандарт на живот. Много от тях нямат търпение да похарчат част от богатството си за нетрадиционен и много луксозен дом. Търсят апартаменти, които да отразяват богатството им. В града, който никога не спи това означава да виждаш отвисоко.

Почти век по-късно светът е различно място, а пентхаусите вече не са просто апартамент, ситуиран на покрива на висока сграда - те са синоним на социален статус. Подобни пространства се разполагат щедро на последния етаж на жилищен блок или на най-високия етаж на хотел. Това, което не се променя с годините е фактът, че, все още, привличат богати хора,с изключително високи изисквания.

Цялата идея за подобно пространство звучи луксозно. Мисълта да живееш високо над най-красивите улици в града или да се наслаждаваш на панорамни гледки е цел за много амбициозни хора. Обикновено те са постигнали успех в различни сфери и искат да се разчитат на максимален комфорт. Именно затова пентхаусът не е просто място, а начин на живот.

Отличителните особености, които гарантират ексклузивност са слънчеви тераси, плувен басейн или джакузи, достъп до най-разнообразни услуги и ресторанти от висок клас.

Разгледайте нашата селекция луксозни пентхауси и изберете своя lifestyle. 

Top