24/06/2018 Силвана Василева Галерия

По света с Unique Estates - Бистра Харизанова в Одеса

Пътешествията по света на екипа ни не спират. Старши консултант Бистра Харизанова разказва за едно интересно пътуване до красивия пристанищен град Одеса.

Идеята за това пътешествие до Украйна започва с мисълта за седалки в червен плюш и шампанско в антракта на „Аида“ в Одеската опера. И, наистина, Бистра и компанията, с която пътува успяват да се насладят на изключителната постановка, изисканата атмосфера и традиции на това място, заедно с неговата ерудирана публика. Те избират града като една непозната, интересна и нетрадиционна дестинация за уикенда. Одеса ги очарова с богатата си история и култура, моменти от които са запечатани във всеки детайл от красивите фасади на сградите й. Архитектурната еклектика в стария град свидетелства за различните народи, които са оставили почерка си през годините. Интересни са и разказите на местните хора за подземния лабиринт, изграден в основите на града, който и до днес остава не напълно изследван.

„Мястото ме спечели със своята очарователна атмосфера и спокойствие, с любезните си и отзивчиви хора, които гордо разказват за историята и произхода си,“ споделя Бистра. „Жителите на града гледат на себе си като на „граждани на Одеса“, които носят в кръвта си гените на различни народи. Неслучайно, Одеса се слави като родното място на редица изявени с постиженията и таланта си личности,“ разказва тя.

Благодарим на Бистра за красивите кадри и споделената история!

Top