10/01/2018 Силвана Василева Галерия

По света с Unique Estates. Анастасия Петрова в Кейптаун, Южна Африка

В новата ни рубрика ще ви разказваме вълнуващите истории за пътешествията на нашия екип. Първата дестинация в списъка ни е Кейптаун, Южна Африка. За пътуването си до там разказва Анастасия Петрова.

Едно специално вино, което преди време Анастасия опитва в любим ресторант в Европа я отвежда на това интересно пътешествие през Декември.

Избата Stonewall е с почти 200 годишна история. Разположена е в живописен район, близо до Somerset West в Южна Африка. В това приказно семейно имение, Анастасия успява да се наслади на още от великолепните им вина и красивите пасторални гледки под кобалтово-синьото африканско небе. “Спокойствието и усещането на това място са изумителни. Няма шумни туристически тълпи и врява. Красива природа, хубави хора и фантастично вино”, разказва тя. Следващата й спирка е Steenberg - винарски комплекс с условия за голф и почивка, който впечатлява с нивото си. Там, по думите на Анастасия, задължително трябва да обърнем внимание на морската храна и чудесните им шампанизирани вина. Районът е изключително интересен, с богатата си история и развит винен туризъм. Избите там датират от края на 17-ти век. Традициите и качеството се усещат с отварянето на всяка бутилка, отлежавала по рафтовете на известните винарни. В избата Klein Constantia, от 1685г., Анастасия опитва от любимото вино на Наполеон. 

От пътуването си тя се връща с чудесни спомени и красиво колие, събрало енергията и красотата на Южна Африка, с естествени кристали, които се срещат само по тези земи.

Top