22/02/2017 Ралица Стоянова Галерия

Интериори за Оскар

Талантливи актриси, облечени в рокли, за които ще се говори дълго, хванати под ръка от гениални актьори, режисьори и сценаристи, застават под светлините на прожекторите тази неделя. Поводът е най-бляскавото и , разбира се, най-коментирано събитие в света на киното – раздаването на Оскарите. За 89-и път Холивуд посреща своите герои. Но, преди да разберем кои ще получат златните статуетки, разглеждаме някои от най-впечатляващите интериорни решения, които видяхме в тазгодишните претенденти за Оскар.

La la land

13 номинации

Разположена срещу хълма с легендарния надпис „Холивуд“, обсерваторията Грифит е емблематична за града. Тя се превръща в своеобразен дансинг, върху който героите на Ема Уотсън и Раян Гослинг изпълняват своя красив танц в най-номинирания филм тази година.

„Първи контакт“/Arrival

7 номинации

Личната драма и фантастиката се преплитат по един изключително сполучлив и въздействащ начин в този филм, чиято главна героиня е изиграна от Ейми Адамс. Космическият кораб, в който героинята осъществява контакти с извънземни, е изграден в най-добрите традиции на архитектурния брутализъм. Суровият бетон не отвлича вниманието, той е само фон, на който се случват удивителните срещи. Главният дизайнер на продукцията, Патрис Вармейт, казва, че мястото е проектирано така, че да носи противоречиви усещания – за нещо едновременно познато, естествено, зловещо и далечно.

"Джаки"/Jackie

3 номинации

Къщата в която Джаки Кенеди прекарва детството си, а години по-късно след смъртта на съпруга си намира отново пристан – викторианското имение “Хамърсмит фарм“, е една от основните локации в биографичния филм на Пабло Раейн за първата дама. Сцените от Белия дом пък всъщност са снимани в частно имение в Мериленд. Разположено на площ от 6500 кв. м, то се отдава под наем за търсачите на преживявания „като на кино“.

„Хищници в мрака“/ Nocturnal Animals

1 номинация

Главната героиня във втория филм на Том Форд като режисьор (ако не сте гледали първия – A single man, горещо ви го препоръчваме) – е жена, която има всичко, но е дълбоко нещастна. Героинята, изиграна отново от любимката на Холивуд Ейми Адамс, притежава галерия, и живее в просторна къща, която усеща не като дом, а като затвор. Едновременно очароващо и поразяващо със своя минимализъм, жилището в Малибу е дело на интериорния дизайнер Скот Мичъл. Някои от екзотичните мебели са взети от ранчото на Том Форд в Санта Фе, което в момента се продава срещу сумата от 75 млн. долара. Приглушената светлина и тъмните цветове напълно отговарят на настроението, което носи трилърът.

"Тя"/ Elle

1 номинация

Голяма част от действието в провокативната драма на Пол Верховен се развива в къщата на главната героиня край Париж. Жилището, разположено в престижния квартал Saint-Germain-en-Laye и обзавено с модерни мебели, се превръща в идеалното място за едно изискано изучаване на характери.

"Аве, Цезаре!"/Hail Caesar!

1 номинация

Театър в LA, вдъхновен от френския барок, е сцената, на която братята Коен разиграват своята умела сатира на Холивуд от петдесетте години. От откриването си през 1931 година театърът е бил домакин на множество премиери. Затворен за зрители до 1994 година, днес той е пищна реликва от една отминала епоха.

Остава само да заемем местата си.

 

 

Top