Шеф Филип Дудин, макар и само на 34 години, има 14 години опит като главен готвач в престижни хотели и ресторанти в България и чужбина. Безценен тренинг и уроци в кулинарното изкуство получава с опита си в Мишлен ресторант в швейцарските Алпи, който умело пренася и в работата си тук. В периода 2010 – 2013 г. шеф Дудин печели няколко награди в известни кулинарни състезания. Талантът и професионализмът му го отвеждат надалеч и получава възможността да поднесе своите ястия на президенти и министър-председатели на редица държави, както и на някои от най-разпознаваемите холивудски имена. А сладкарството е друга негова страст, в която се потапя и твори с пълно въображение.
Шеф Дудин: Любим продукт или кухня нямам. Обичам да експериментирам с различни, но качествени продукти, и да приготвям и поднасям невероятни като вкус и визия ястия. Информация за актуални кулинарни техники и тенденции черпя от световната гурме литература, специализирани блогове, изложения и членства в професионални асоциации. Готвенето за мен е страст, любов и вдъхновение. Да бъдеш шеф-готвач определено не е просто професия. Това е начин на живот, емоция, призвание. Изисква много енергия и отдаденост, но пък те въвлича в магичния свят на кулинарното изкуство, в който пребивавам цял живот. В този ред на мисли, менюто си бих определил като вдъхновяващо и галещо сетивата – поднасям на клиентите ястия, приготвени внимателно и с цялата ми отдаденост, с внимание към детайла, който погледът улавя.
Шеф Дудин: В ресторант НОАР аз и моят екип приготвяме всички ястия с висококачествени, пресни и фермерски продукти. Поднасяме на гостите ни това, в което самите ние вярваме. Като професионалисти едва ли има нещо, което би ни отблъснало повече, от готвенето с недобър продукт. Приемаме клиентите си като наши гости и приятели, на които се стремим да поднесем гурме преживяване от висок клас. Най-голямо вдъхновение съм почерпил от българската и гръцка кухня, които умело съчетахме в менюто на ресторант НОАР. Чрез тази симбиоза между две колкото еднакви, толкова и различни кухни, предлагаме на нашите гости една истинска феерия от запомнящи се вкусове и емоции.
Шеф Дудин: Салатите в НОАР приготвяме с внимателно подбрани пресни и свежи зеленчуци, така че бих препоръчал един такъв стартер. Личен фаворит за мен е гръцката ни салата, но различните ни видове разядки и домашно приготвената тарама също са чудесен избор през лятото. За любителите на морска кухня веднага бих предложил опушеният октопод с шамфастък и маслини, филе от лаврак с билкова коричка и зеленчукови лингуини, пълнен калмар, приготвен на фурна Josper. Предлагаме селектирани пресни риби от див улов, които отново приготвяме на Josper, така че изборът е неограничен. Като идеален завършек на едно висококачествено и вкусно хранене са нашите неповторими авторски десерти.