13/07/2017 Силвана Василева Галерия

Summer Hot Spots, във фокус Атина

В новия брой на нашето списание, който посвещаваме на лятото ви разказваме за най-горещите точки този сезон, избрани от партньорите ни в Luxury Portfolio в Гърция, Италия, Франция и Швейцария. Представихме ви Миконос и Санторини с красивите имоти от портфолиото ни, а тук пътешествието ни ще продължи с Атина. Във всяка стъпка по древните земи на този град ще се доверим на съветите на нашия партньор в Гърция Jeronymo Kontonis от JK Property & Yachting.

 
Люлка на философията, демокрацията, литературата и драмата, днес Атина е не само открит музей на световно културно наследство и исторически паметници, но и изключително модерен и динамичен град, който се нарежда на второ място в класацията с най-посещаваните европейски дестинации за 2016-та година. Взел името си от гръцката богиня на мъдростта, занаятите и военните стратегии, Атина е изключителен град, който освен с историята и древната си култура изкушава посетители от цял свят с красиви средиземноморски гледки, превъзходна кухня, нощен живот и забавления.
 
Какво трябва да се види:
От емблематичният Акропол, издигащ се над града и археологическите находки от миналото, до очарователните квартали в центъра на древнoто средище с колоритни ресторанти, кафенета, магазини и галерии, градът на първите Олимпийски игри очарова с удивителната хармония, с която съжителстват минало и настояще. 
Заслужава си да се потопите в магията на музиката, театъра и изкуството в Атина. Местата за това през лятото са изключителния амфитеатър Odeon of Herodes Atticus, както и музикалните фестивали в Gazi и съвременните арт изложения в Metaxourgeio.
За разходка в града препоръчваме оживените улички на Psyrri, площад Agia Irini, шопинг дестинацията Kolonaki и колоритните пазари за подправки в Monastiraki. На следобедно гръцко кафе можете да се насладите в  Plaka с чудесна гледка към Акропола. За вечеря в Атина изберете някоя автентична таверна или ресторант с тераса и гледка към светлините на древния град от Parthenon към морето.
 
Най-добрите хотели:
Great Bretagne, Hilton, Divani Hotel & Spa Kavouri.
 
Най-добрите ресторанти:
Nobu Vouliagmeni, Funky Gourmet –носител на две звезди Мишлен, рибните ресторанти в Mikrolimano Piraeus.
 
Най-добрите барове и нощни клубове:
На плажа това са Island club и Akrotiri, а в центъра на града – Zurbaran и Balthazar.
 
Плажове и круизи:
Ако искате да потопите краката си в топлия пясък и кристално чистите води на морето, препоръчваме плажовете на Athens Riviera. Това е и горещата нощна дестинация с най-добрите партита в района.
Горещо препоръчваме и круиза с яхта до някои от близките острови в залива – Aigina, Poros, Hydra, Spetses Islands.
 
Top