07/06/2021 Luxury Portfolio International Галерия

Прочути собственици

Домът на един човек разказва много за него. Домовете на знаменитостите не правят изключение — винаги е интригуващо да се види доколко техните имоти съвпадат с публичната им персона. В това издание на „Прочути собственици“ надникваме в бившите и сегашни домове на легендарни музиканти, един популярен спортист и други знаменитости.

Крайбрежното имение на Дерек Джитър

ТАМПА, ЩАТА ФЛОРИДА, САЩ | 29 000 000 $

Като се имат предвид огромните размери, зашеметяващият лукс и ненадминатото ниво на уединение, трофейният дом на Дерек Джитър в Тампа, щата Флорида, е олицетворение на живота на знаменитостите. Имението предлага 30 000 кв. фута жилищна площ — като от тях 9 000 кв. фута са на открито. Екстериорната част разполага с външна кухня, отопляем спа‑център, 80-футов соленоводен плувен басейн и док с повдигащи механизми за две лодки. Забележителните удобства ни следват и във вътрешната част, като сред тях се откроява клубна стая с напълно оборудван бар, маси за билярд и за игра, зона за сядане, както и стъклен ъгъл, който прелива пространството с външната част. Джитър знаел, че този имот ще привлича вниманието и затова сложил 6-футова оградна стена по цялото му протежение — истински прецедент, тъй като подобна стена е с 2 фута по-висока от това, което първоначално се допускало от местното законодателство.

Бившият дом на Джон Ленън

НЮ ЙОРК, ЩАТА НЮ ЙОРК, САЩ | 5 500 000 $

Бившият дом на Джон Ленън е потопен в музикалната история. От една страна, известно е, че той наричал този имот „Изгубеният уикенд“, тъй като живял в него с приятелката си Мей Панг, докато били разделени с жена му Йоко Оно. Също така, това е мястото, където Андрю Уорхол направил емблематичните фотографии на Ленън от серията „Ню Йорк Сити“, публикувани в списание Interview през 1974 г.

Мезонетът с площ 4 000 кв. фута е разположен на последния етаж на ексклузивния Southgate в Ню Йорк, щата Ню Йорк, и предлага изглед към Ийст Ривър, мястото, където реката се влива в пристанището на Ню Йорк. Домът включва и 2 000 кв. фута обикаляща тераса, до която има достъп от всяка стая на основното ниво, както и елегантно стълбище с парапети от ковано желязо и библиотека/медийна стая.

Традиционното имение на Кейти Пери в 90210

БЕВЪРЛИ ХИЛС, ЩАТА КАЛИФОРНИЯ, САЩ | 7 950 000 $

Това е имот, лек и светъл, който отговаря на колоритната персона на Кейти Пери като поп изпълнител. Пери е пуснала нейното „Традиционно имение“ за продажба. То се намира в затворен и охраняван анклав на знаменитости в Хидън Вали, Бевърли Хилс, щата Калифорния. Домът е построен през 60-те години на 20 в. и в последствие е обновен. Френските врати и прозорци пропускат щедро в интериора обилна светлина и красотата на градината. Разполага също с тераси, плувен басейн,  безупречно поддържана морава и богата палитра от цветя, дървета и храсти. Великолепен изглед към двора се открива от балкона на основния апартамент, в който има две гардеробни стаи, кът за сядане и слънчева баня.

Бившият дом на Сони Боно

ПАЛМ СПРИНГС, ЩАТА КАЛИФОРНИЯ, САЩ | 4 995 000 $

В квартала Меса в полите на планината Сан Хасинто в Палм Спрингс, щата Калифорния, се намира имот в испански стил, който някога е бил притежание на Сони Боно, певец и политик, най-известен с дуета си с Шер. Имението от затворен тип предлага както уединение, така и простор, като домът с площ 8 989 кв. фута е разположен върху парцел от 1,5 акра, обграден от тучни градини насред заобикалящата пустиня. Удобствата включват тенис корт, плувен басейн, две къщи за гости и основен апартамент със спалня и кът за сядане, двойни бани, двойни гардеробни стаи и голяма и усамотена веранда със спиращи дъха гледки към планината.

Бившият дом на основателя на Coca-Cola Bottling Company, Джеймс Крас

РИЧМЪНД, ЩАТА ВИРДЖИНИЯ, САЩ | 2 650 000 $

Този тухлен дом в италиански стил е проектиран от Айзък Скинър през 1922 г. и построен специално за Джеймс Крас, основателят на Central Coca-Cola Bottling Company. Имотът в Ричмънд, щата Вирджиния, е фантастична комбинация от съвременни удобства и историческо великолепие — той предлага пищна тапицерия, корнизи, ламперия и декоративни тавани. Пространството е в изобилие, както и естествената светлина, която прониква през необикновено големите прозорци към просторните стаи, свързани с широки портали. Допълнителна къща осигурява още пространство, в което се помещават стаи за гости, игрална зала и гараж. В същото време дворът е перфектното място за уединение и включва спа-център, басейн, оформени градини, тераси с мозайка и традиционни фонтани.

Top