09/02/2021 Unique Estates Галерия

LeadingRE съобщават за скок в търсенето на имоти в ски курортите

Много от международните пазари на недвижими имоти са дълбоко засегнати от глобалната пандемия. Във времената на изолация, търсенето на определени жилища се е увеличило. Такъв пример са имотите в планинските курорти, които сега надминават продажбите от предишни години. Глобалната мрежа Leading Real Estate Companies of the World® споделят тенденциите, които наблюдават на пазара на недвижими имоти на ски дестинациите. 

„Когато настъпи пандемията през март 2020 година, никой не можеше да направи категорични прогнози за това как ще се промени пазарът. Материалните активи станаха още по-привлекателни, решенията за домашен офис станаха възможни, а с това нараснаха и изискванията към жилището. Домът в провинцията стана още по-желан, а тези, които имат възможност, предпочетоха ваканционен имот в планината“, казва Саша Гинеста, главен брокер на Ginesta Immobilien в Кюснахт, Швейцария, чиито зони на обслужване включват планинските курорти Давос и Санкт Мориц.-виж в оригинала как е изписано, мисля си дали не е по-правилно Сен Мориц. Провери и в Google, кое е по-популярно.

Антонин Алар, главен изпълнителен директор и основател на брокерската агенция за недвижими имоти „ANTONIN“ в Межев във Френските Алпи, също съобщава за драстичен ръст на активността от началото на годината. „Наблюдаваме значително увеличение на търсенето на вторични жилища, тъй като купувачите се опитват да избягат от претъпканите градове Париж и Женева“, казва Алар. „Много посетители, дошли да се насладят на планински въздух далеч от оживените градове по време на пандемията, сега обмислят да инвестират в имот тук. Някои клиенти са решили да преместят основното си жилище в Межев, като същевременно държат по-малко жилище, което ползват като втори дом в града. "

Патрик Кели, президент на The Whistler Real Estate Company в Канада, отчита най-високите нива на продажбена активност от 2016 г. насам, като средните продажни цени са се увеличили с 20% от началото на годината.

Джофри Валат, главен изпълнителен директор на VALLAT във Френските Алпи, е „положително изненадан“ от нарастването на търсенето след локдауна, особено за най-утвърдените курорти като Куршевел, Межев, Мерибел, Тин и Вал д’Изер.

Въпреки това не във всички ски курорти в света се наблюдава ръст на цените. Според Диего Лой от Alto Andes Real Estate в долината Невадо в Чили, COVID-19 предизвика промяна в кривата на търсенето към намаляване на обема на продажбите в Андите. Пандемията повлия на доходите и на сигурността на работните места, затова много решения за покупка бяха отложени, докато ситуацията се стабилизира. 

Източник: Leading Real Estate Companies of the World

Top