03/02/2020 Unique Estates Галерия

Офис сграда, която вдъхновява

Повече удобства и зеленина за компаниите, които търсят престижно място за работа

Архитектура и дизайн

Park Lanе Office Center ще бъде с изчистена правоъгълна форма. Семпла, функционална и високотехнологична.

Тя ще привлича с две много големи предимства, великолепни гледки към планината и високи тавани, които означават простор и носят духа на сградите в стара София. Впечатляващи ще бъдат прозорците витрини - високи 3,10 м и широки 2,30 м, с гледка към Витоша.

Всеки модерен човек мечтае за близост с природата, нашите градове се уплътняват все повече, а усещането за простор и светлина е истински лукс. Около 2500 души ще имат невероятния комфорт да работят в такава сграда, а изследванията показват, че хората, които прекарват деня си в подобни пространства, мислят по-ясно и се чувстват по-креативни. Голямото отстояние от останалите сгради и щедро озеленените площи ще облагородят допълнително средата. Предвидени са тераси за удобство на всички, а в проекта са заложени по 50 куб.м свеж въздух за всяко работно място: изключително силни предимства за сериозни компании, които желаят да установят присъствието си в Park Lane Office Center.

Историята

Близо година отнема на Таня Косева-Бошова, управляващ партньор в Park Lane Developments, изборът на терена за сградата. Спира се на парцел в новия квартал, който се изгражда на мястото на бившата индустриална зона "Хладилника". В последните години районът се развива като по учебник. И допълва: “При избора на локация, големите международни компании анализират възможностите във всички райони на София - мащабът на града го позволява. Преди 10 години бул. Цариградско шосе започна да се развива като най-активната офис зона на столицата, а сега след разширението на метрото, откриването на  Парадайз център и трансформацията на индустриалните заводи в район Лозенец, се оформи най-новата бизнес дестинация на София - район Хладилника.”. Според Христо Илиев - председател на Борда на директорите на AG Capital, районът ще даде нова посока за развитието на целия град.

Главните действащи лица

Основният акционер в проекта e Park Lane Developments - съвместно дружество на водещия холдинг за недвижими имоти в България – AG Capital и управляващия партньор Таня Косевa-Бошова. Проектът се финансира от Райфайзенбанк. Сградата ще бъде завършена в средата на 2021 г. Концепцията е дело на архитектурно студио Planning с водещ архитект Илиян Илиев - компания, която е проектирала едни от най-мащабните търговски и бизнес сгради в България заедно с Chapman Taylor от Великобритания, световен лидер в проектирането на обществени сгради. Интериорният дизайн е възложен на VIArchitects - архитектурно бюро с богат опит в международни проекти за бизнес и жилищните имоти.

Top