11/10/2019 Силвана Василева Галерия

Unique Estates на Международната конференция на Leading RE в Атина

Дванадесетият международен симпозиум на Leading Real Estates Companies of the World събра на едно място членове на престижната мрежа от компании на грандиозно събитие в Атина. То привлече експерти в областта на недвижимите имоти от 70 страни в света, сред които и двама представители на Unique Estates. Заради високите си резултати и постижения в работата си за компанията, Даниела Тонова и Анна Тонова бяха избрани да представляват Unique Estates в международната конференция, която се проведе в края на месец Септември тази година.

Събитието включваше презентации на изтъкнати професионалисти от различни сфери на икономиката. Лектори в програмата бяха представители на едни от най-успешните компании в света. Презентациите им предизвикват интересни дискусии, в които представителите на Unique Estates се включват активно. Участниците в конференцията са предимно собственици на едни от най-големите и успешни компании за луксозни имоти от Европа, Африка, Америка и Азия.

„За нас конференцията в Атина беше една изключителна възможност да се запознаем с последните новини за глобалния пазар на недвижими имоти и актуалните тенденции в областта, както и да обменим опит с колеги от цял свят. Като част от тази престижна мрежа, можем да разчитаме на партньорство от страна на утвърдени лидери на пазара за луксозни имоти от над 130 държави по света. Това е изключително ценно,” каза Даниела Тонова.

Плътна програма от различни събития успява да задържи интереса и да ангажира вниманието на над 150 участници в конференцията. След всяка презентация, присъстващите участват в дискусии на различни актуални теми, в които имат възможността да представят ситуацията в страната, от която идват и да споделят личния си опит. Както всяка година, на конференцията се представят последните иновации и технически нововъведения в бранша, които компаниите-членове внедряват в бизнеса си като доказани успешни практики. Обсъждат се нови бизнес модели, с които те да успеят да отговорят на предизвикателствата на новата пазарна ситуация. Дават се успешните примери на компании от различни сфери на икономиката и се търсят иновативни решения и нови стандарти за работа, с които да се разчупи статуквото.

За гостите на Конференцията организаторите отварят два изключителни аристократични имота, с топ локации в Атина.

В анализа на пазара се отчита рецесия в икономиката в световен мащаб, което се отрази на пазара на луксозни имоти чрез лек спад в цените на имотите през последната година. Големите инвеститори се насочват главно към закупуването на модерни офис сгради клас А, с осигурени наематели и дългосрочни договори, което им гарантира стабилна доходност и висока възвръщаемост на инвестицията. При жилищните имоти тенденциите отбелязват желанието за закупуването на втори и трети дом. Това са ваканционни, които са разположени на различни локации – лятна, зимна и градска къща.

Анна и Даниела се връщат изключително заредени и мотивирани от международния симпозиум. Те приемат общуването с колеги, членове на престижната мрежа там като чудесна възможност за пълноценно партньорство, което ще се развива и в бъдеще.

Top