13/09/2018 Лора Петрова Галерия

Как да създадем уютен и просторен дом, готов за продажба

Когато искате да продадете дома си, той трябва да изглежда зашеметяващо пред бъдещите собственици. Представяме ви осем полезни съвета как да подредите и обзаведете жилището си и да му придадете повече живот.

  1. Минимализирайте

Повечето хора живеят в пространството, което се опитват да продадат и това означава, че голяма част от техните лични вещи са на показ. За да бъдете готови за представяне, премахнете почти всички книги и аксесоари от шкафовете. Това е дълъг процес, но сортирането и свеждането до минимум трябва да се направи рано или късно, ако искате да реализирате имота.

Видът на библиотеките е от изключително значение. Книгите с ярки корици се набиват на очи и създават напрежение. Изложете книги с неутрални цветове в купчини с малки предмети, за да раздвижите пространството. Предметите около прозорците също е добре да бъдат сведени до минимум.

  1. Боядисайте в бяло

Без значение колко хубаво е сивото или колко топъл и очарователен е кремът, белите стени винаги изглеждат великолепно. Боядисвайте стените, корнизите, таваните и вратите (освен ако не са красиви естествени дървета). Това ще направи мястото да изглежда по-голямо, а таваните - по-високи. Ако кухнята ви изглежда изхабена, боядисвайте и шкафовете.

  1. Кухня за професионалисти

Всяка кухня трябва да изглежда подходяща за опитни готвачи. Напълнете големи буркани с неутрални цветни сухи продукти (черен боб, черен грах, див ориз, макаронени изделия) и ги поставете на рафтовете. Сложете дъски за сирене, бяла керамика и кафе. Така кухнята изглежда уютна, сякаш в нея се правят най-вкусните ястия.

  1. Неутрално и натурално

Ако сте ограничени финансово и нямате възможност за нови мебели, подобрете вида на старите. Придържайте се към белия цвят на спалното бельо, застелете с ленена завивка и поставете възглавници отгоре.

Що се отнася до килимите, макар че обичаме колоритния марокански дизайн, естествените цветове са най-добрият избор. Кичозните килими от Китай и Близкия Изток не работят в полза на продажбата: те изглеждат блестящи и натруфени, а ако пространството е малко – го правят да изглежда още по-малко. Ако имате подове от жълтеникав дъб, добре е да го избелите - ще създадете хубав контраст и ще осветите помещението.

Баните също не са място за дизайнерски експерименти. Вземете набор от нови, пухкави бели кърпи. Купете хубави, качествени продукти за баня от една марка. Това е мястото, където искате домът ви да изглежда като хотел: никой не прегръща идеята да наследи банята на друг, освен ако тя не изглежда стерилна.

  1. Пространството „да диша“

Дори и в масивните пространства винаги използваме мебели, които позволяват въздухът да “се носи“. Включете огледала, за да се създаде чувство за откритост. Не само, че те отразяват светлината, те също отразяват гледната точка, като по този начин подмамват окото да възприеме повече цветове. Независимо дали става дума за висок рафт, вертикален кош или гола висяща крушка, използвайки елемент, който подчертава вертикалното пространство, в стаята се подобрява усещането за движение и поток.

  1. Вкарайте светлина

Установихме, че почти всички интериори изглеждат красиви, с класическо млечно стъкло, глобуси и свещи. Предпочитаме млечното стъкло, защото разсейва светлината и не е нужно да подчертавате естетиката на крушките. Самите електрически крушки също са важни: компактните флуоресцентни елементи могат да направят една стая да изглежда по-светла.

  1. Сложете абстрактно изкуство

Изкуството става фокусна точка на почти всяка стая. Основните тенденции са графити, фигурални произведения, пастелни бои, ярки цветове и колажи. Можете да постигнете голям ефект с черна, бяла и амбалажна хартия и прилична рамка: за картини на платно, ние често поръчваме клен.

  1. Добавете живот с растения

Когато става дума за цветя, плодове и зеленина, истинските са за предпочитане, защото носят свежест. 

Top