14/12/2017 Силвана Василева Галерия

Chatsworth English Speaking School - „Английски остров“ в центъра на София

На 7 декември 2017 г. бе открито първото в София и третото за България Chatsworth English Speaking School. Училището предлага нова и специално адаптирана програма за изучаване на английски език, за работещи и заети хора, които лавират между работа, семейство и ангажименти. Предвидени са и занимания с компании, адаптирани към сферата на тяхната работа.

„В отговор на икономическата ситуация, в която се намираме, инвестицията в знание е дългосрочна, тъй като списъкът с отговорности на работното място расте, особено ако включва общуване с чуждестранни партньори. Владеенето на чужд език е един от начините за намиране на по-интересна и високоплатена работа и придобиване на нови умения. Програмата е създадена така, че всеки сам планира часовете си, в зависимост от своите цели, желания, персонален график и начин на живот“, посочва Мариета Георгиева, директор на училището.

Доказано е твърдението, че чужд език може да се научи най-добре в в обкръжение от хора, говорещи само на него. „Групите, които организираме са малки, от 6 до 8 курсисти, а дейностите в класа са ангажирани с лично участие и общуване, без препълнени стаи, скучни учебници и изписване на думи по стотина пъти.“, добавя директорът.

Прекрачвайки прага на училището, всеки има възможност да общува само на английски с рецепционист, преподаватели, учители, които си поставят за цел да мотивират учениците чрез практика, без план-програми, без  учебници и без езикова бариера.

„Следвайки добрите примери, които имаме от другите две училища в България- Chtsworth English Summer School в Созопол и Св. Влас, ние използваме методология за „100% потапяне в езика“, базирана на свободни разговори, които позволяват на учащите да заживеят в английска езикова среда, където учители, говорещи английски по рождение, ще наблюдават развитието и напредъка им. Предвидена е и иновативна онлайн програма, съчетана с реални часове по английски език с преподаватели от Великобритания“, коментира Георгиева.

Chatsworth English Speaking School e много повече от английска академия. Тя  е „Английски остров“ в центъра на София.

 
Top