04/01/2017 Силвана Василева Галерия

Домовете на хората, които продават домове

 
В празничните дни гостуваме на Мая Христова, която съвсем отскоро е част от екипа ни. Тя отвори вратите на своя чудесен дом, за да разкаже повече за себе си и интересните вещи в дома си, избирани и  пренесени по време на дългите й пътувания по света.
Посреща ни с чай и здравословни бисквити, в дните преди Коледа. Домът й е просторен, изпълнен със светлина, топъл и жив. Истинско коледно дърво е украсено в центъра на просторната й дневна, от където се разкрива панорамна гледка към града. Любими ароматни свещи от Ню Йорк, ръчно изработен кожен стол, донесен от Шри Ланка, авторски картини, направени специално за нея в Кувейт - Мая е донася в дома си след стотиците пътувания изящни вещи, които пазят спомени. Тя е естет и ценител на изкуството,  личи от всеки детайл в пространството. Идеи за интериора събира по света, докато лети години за "Кувейт Еъруейс". Разказва ни, че при проектирането на пространството всичко е било внимателно обмислено, за да може да е функционално, с много вградени "тайници". 
В кухнята й има всичко, но Мая споделя, че не прекарва много време там. Привърженик е на здравословния начин на живот,  денят й винаги започва с йога, пилатес или джогинг сред природата. До различните хранителни добавки, соли и витамини стоят бурканчета с екзотичен чай и подправки. В бюфета й открихме и три купи с "идеи", "уроци" и "мечти". Пословично лъчезарна и обаятелна Мая разказва за позитивизма и добротата, с които посреща всеки нов ден. Обича да пътува, но цени времето прекарано у дома, където се зарежда и балансира. Радост е, когато й гостуват любимите й племенници, с които обича да рисува и чете.
Мая вярва, че всяка среща в живота не е случайна и е щастлива, че е част от семейството на Unique Estates.
Top