18/05/2021 Unique Estates Галерия

Minotti създава хармонични решения за обзавеждане на вътрешни и външни пространства

Обзавеждането на терасите и градините с мебели и аксесоари, които предлагат същия комфорт и елегантност като колекциите, предназначени за вътрешен интериор, става все по-популярно както в жилищния, така и в хотелиерския сектор. Целта е да се създаде среда на открито, в която проличава един и същ стил, както отвътре, така и отвън. Това е подход реномираната италианска марка Minotti развива от 2006 г.

Нарастващият интерес към жилищни пространства, които включват и прекарване на времето на открито, създава нов дизайнерски фокус, който замисля колекциите на открито като естествено продължение на вътрешната жилищна площ. Този подход Minotti прилага в своите предложения за обзавеждане на открити пространства, като частни градини и тераси, външни площи на хотели, яхтени пристанища или яхти. Пространства с привлекателна, релаксираща атмосфера, независимо дали са кътчета от градска природа, екстериори, сгушени в буйния зелен пейзаж или зони с изглед към водната шир.

През 2006 г. Родолфо Дордони, арт директор на марката, представи колекция на Minotti от мебели за открити пространства със собствена тапицираща система Alison, в опит да създаде приемственост между естетическия усет и комфорт на интериорното обзавеждане и елементите, предназначени за използване на открито.

Първата стъпка в тази посока беше пускането на колекцията Lifescape - колекция мебели за дома, създадена за един нов начин на живот, през 2013 г. Съвременният стил на живот, изразен от Minotti чрез ценности като елегантност, интимност и комфорт, сега е разширен и за обзавеждане на открити пространства - градина и тераса, използвайки същата изтънчена майсторска изработка и изящни материали. Непрекъснатото редуване на дизайн и форми, присъстващи във вътрешните и външните части, създава силна връзка между двете среди, премахвайки всички предишни стилистични бариери. Резултатът е хармонична универсална визия, станала възможна и благодарение на тапицерии и покрития с много сходни структури, но подобрени, за да ги направят по-устойчиви на атмосферни влияния и издръжливи.

Един още по-очевиден израз на тясната връзка между интериора и ектериора е колекцията Aston, лансирана през 2014 г., която налага един и същ дизайнерски подход и споделя един и същ стил във вътрешната и външната версия, но завършени с различни материали, за да разнообразят своите характеристики относно предназначението им. С течение на времето Minotti създаде голям каталог от мебели на открито, състоящ се от столове, мека мебел, фотьойли и шезлонги за отдих, всички с отличителна индивидуалност, допълнени от маси, масички за кафе и дори килими, подобряващи максимално битието на открито. В допълнение към класически масивен тик, материалите, избрани за рамките, включват ироко и метал в различни покрития, съчетани с повърхности в Pietra del Cardoso или Beola Argentata, наред с други, в изискани комбинации от цветове и текстури.

Започвайки с мека мебел, Minotti продължи да проектира цялостни системи за сядане на открито, които следват стила на тези, създадени за зони за разговори и отдих на закрито, като Florida например - създадена през 2017 г. и преработена през 2020 г., предлагаща разнообразни решения за удобство в зони на открито.

Внимателно подбраната селекция от мебели, първоначално проектирани за вътрешна среда, е адаптирана за използване на открито, като масата - скулптура Van Dyck от Родолфо Дордони например.

След като разликата между вътрешното и външното обзавеждане е преодоляна, се открива нов, безкраен пейзаж, позволяващ да се насладите напълно на живота на открито.

Ключов елемент за компанията в тази посока, е приносът на Марсио Коган, бразилският архитект, известен със своите дизайни, които се отварят към заобикалящата природа, разполагайки с прозорци от пода до тавана, като заличават разликата между структурата и естествената среда. През 2018 г. той е поканен от Minotti да създаде колекция мека мебел за използване на открито, която да разработи със стил, напомнящ обикновените, но силни дизайни на неговите архитектурни произведения. Със системата Quadrado, Коган и неговото студио mk27 проектират добре структурирани, слънчеви, органични композиции, създадени да взаимодействат с околната среда.

Желанието за създаване на жилищно пространство без видими граници, интерпретирано и от елементи със силна идентичност и изключителна елегантност, е потвърдено през 2019 г. с пускането на колекцията Tape Cord Outdoor, външна версия на колекцията Tape, проектирана от Nendo. Оки Сато, главен дизайнер на известното японско студио, проектира широка гама от изискана и фина мека мебел и масички за кафе, предлагайки оригинално решение за различни изисквания и среда, включително малки градски пространства на открито.

Колекцията Outdoor 2020 разработи тези принципни идеи с предложения от различни дизайнерски култури и от дизайнери от международната сцена като GamFratesi, Nendo, Marcio Kogan / studio mk27 и самия Rodolfo Dordoni, но с гъвкавост, което означава, че те могат да бъдат успешно комбинирани. Дизайнът се основава на основните геометрични фигури - квадрат, правоъгълник, кръг. Отличното майсторство на марката Minotti откриваме в елегантното съпоставяне на материали, избора на естествени, ценни дървесни сортове , изтънчени покрития и текстури, изработени със същата грижа както в текстилно ателие, и в цветовата палитра, вдъхновена от нюансите на природата.

Така, в продължение на петнадесет години, Minotti развива плавен, творчески диалог между вътрешната и външната среда, приветствайки предложенията на своя екип от дизайнери. Minotti остават лоялени и към продукцията - произведена в Италия, избирайки устойчиви и трайни материали, и извършвайки внимателни проучвания на екологично чисти текстилни тапицерии.

Всичко това са качества, които се ценят високо както на италианския, така и на международния пазар, където Minotti присъства вече повече от 60 страни. Защото идеалният дом на Minotti е покана да се насладите максимално на всяка жилищна среда, както на закрито, така и на открито, и на перфектната хармония, която те споделят.

Реномираната италианска марка Minotti се предлага в магазин VERRSUS – Съвършеният Италиански Интериор.
Разгледай Minotti тук
Ново от Minotti магазин VERRSUS:
Разгледай диван Blazer тук.

Top