26/02/2021 Лора Петрова Галерия

Уникална къща с история в град Банкя

Сред богатото портфолио от луксозни имоти на Unique Estates, има такива, които се отличават със значителна историческа и архитектурна стойност. Точно такава е аристократичната къща, която ще ви представим.  

Пренасяме се в хармонията, която носи красива Банкя, далече от динамиката на столицата. Разположен в подножието на Люлин планина, градът е характерен с много зеленина и слънчеви дни, лек планински бриз и лековити минерални извори. Tова са природни дадености, които определят развитието на Банкя като престижен национален и международен курорт, и в същото време екологичен резерват на София.

Двуетажната къща с площ 300 кв.м е собственост на пътешественик, събирал вдъхновения от различни места по света. Той е колекционер на старинни вещи, пренесъл европейския дух в различни мебели с история и традиции в ексклузивния имот. 

Още с прекрачването на прага, можете да усетите невероятната атмосфера в този нетипичен дом. Диванът във всекидневната е оригиналното притежание на Моне, чиято къща е разположена близо до Женева. Бравите в помещенията са същите, каквито се намират във Версайския дворец и носят очарователния дух на френските замъци. Пространството е боядисано със светли цветове и нюанси, създавайки усещането за непреходност във времето.

Влизайки в трапезарията, ще забележите изящен полилей от сребро, който е красял резиденцията на посолството на Кралство Швеция и е единствен по рода си в света. Около 3-метровата британска маса са намират 12 автентични стола на мебелната къща Monette. Кухнята с тухли е вдъхновена от замъците в Тоскана. Характерно за големите италиански фамилии, кухнята навсякъде е заемала значително място и е била решена в класически стил. 

Спалнята е мястото за спокойствие, истинска почивка и повдигане на тонуса. Интересното при нея е, че матракът е производство на ViSpring - една от най-старите компании за производство на матраци във Великобритания. Изработен ръчно, с най-високо качество, такъв е и матракът, на който спи Кралицата на Обединеното кралство Елизабет II. Спалните в лукс класата на прочутия кораб Титаник, също били оборудвани с ViSpring матраци. 

Мраморната баня, находяща се на втория етаж, е изработена по образец на величествен замък, в близост до Люцерн, Швейцария, в който e живяла лекарска фамилия. 

За да не забравят, че се намират в съвременния свят, на разположение на бъдещите собственици ще бъде малка фитнес зала, оборудвана с уреди за поддържане на добра фигура и физическа активност. 

С мисъл за енергийната ефективност, в къщата са изградени зидани кахлени печки, които разпределят правилно топлината във високите помещения. 

Къщата в Банкя е една своеобразна машина на времето. В търсене на различни отговори, собственикът импровизира и създава един невероятен дом, възпроизвеждайки неговата философия в една благоприятна среда за живот. Покрай имота минава рекичка, което създава усещане за спокойствие и го прави още по-привлекателно за живеене място.

Разгледайте този луксозен дом в портфолиото на Unique Estates ТУК.

Top