19/01/2021 Unique Estates Галерия

Знаменити собственици

Рядко ни се отдава възможност да надникнем в домовете на известни личности. Този интимен свят разкрива много за вкусовете, стиловете и ценностите на всеизвестните лица. Ако светът за тях бил колкото мидена черупка, как ли са обзавели личните си убежища? В настоящото издание на „Знаменити собственици“ ще видим как това е сторено в домовете на двама известни музиканти, астронавт и бивш вицепрезидент на САЩ.

Бившата резиденция на Принс (и Елизабет Тейлър) в Лос Анжелис

Построена през 1953 г. тази резиденция в Лос Анжелис е била обитавана от безброй знаменитости, включително легендарната актриса Елизабет Тейлър, продуцентът Тед Фийлдс, играчът от NBA Карлос Бузър и музикалната икона Принс. Докато е бил тук, Принс е оставил персоналния си отпечатък на много места – пътят към резиденцията е изрисуван с пурпурен дъжд, по килимите има пурпурни монограми, а по стените се вият пурпурни райета. Днес тези дизайнерски елементи липсват, но домът все още предлага любопитни екстри, по-специално митичното бомбоубежище, до което се стига чрез плуване през подводен тунел в басейна.

Калифорнийският комплекс на Лиъм Пейн от One Direction

Усамотяването и курортният стил определено са били приоритети за Лиъм Пейн от момчешката група One Direction, когато е устройвал имението си в Калабасас. Разположено на 20 декара в полите на хълмовете над Малибу, владението приветства посетители и обитатели с частен мост, водещ към уединена местност сред лоно от природни красоти, райски градини, вирове с декоративни риби и водопади. Трудно можем да си представим по-разкошен дом и курорт едновременно, съчетаващ екстри като библиотека с удвоена височина, винарска изба, домашен театър, къщичка за масаж и медиация и дори звукозаписно студио за сериозни творци. След натоварен ден можем да разпуснем в луксозен басейн, до който е разположена постройка с напълно обзаведен фитнес и стая за гости.

Имението в Тексас на Дик Чейни – бивш вицепрезидент на САЩ

Този имот в Хайланд Парк е бил дом на Дик Чейни – политик, заемал редица висши длъжности в администрацията на САЩ. Чейни е бил началник на канцеларията на Белия дом, министър на отбраната и т.н., преди да достигне апогея на кариерата си – вицепрезидент на САЩ. Домът е построен през 1972 г. от известния даласки архитект Харууд К. Смит (Harwood K. Smith) в премийна локация до Пратер Парк и кметството на града. Резиденцията предлага редица силно желани елементи, включително огромни прозорци за обилна естествена светлина и охранителна система, осигуряваща максимално спокойствие.

Родният дом на астронавта Джей Апт в Питсбърг

Със своя изключителен и уникален модернистичен стил от средата на миналия век родната къща на астронавта Джей Апт е останала във времето на неговото детство. Сгушен сред гориста местност в Питсбърг, Пенсилвания, домът е проектиран за неговите родители малко след 1950 г. от забележителния архитект Джеймс Спейър (James Speyer), известен с модернистичната за времето си архитектура. Привързан към НАСА от ранна възраст, Апт си спомня как е наблюдавал спътници и планети от телескоп в задния двор. От оригиналния проект са останали елементи като арки и витринни прозорци от пода до тавана – идеални за наблюдение на околността или на небесата, ако питате Апт.

Източник: Luxury Portfolio International

Top