04/02/2021 Силвана Василева Галерия

Консултантите на Unique Estates - Алтен Алиева

Алтен е в компанията и в сферата на недвижимите имоти едва от 5 години, но за този период успя да усвои всички добри практики и да създаде сериозен арсенал от контакти. Деликатно и с очарование показа, че умее да завършва с успех сериозни казуси и трудни преговори. Нейните клиенти са доволни от консултантската услуга, защото са убедени, че работата с нея и крайният резултат дори са надминали очакванията им. Заради изключителните си резултати и натрупания опит, експертиза и лоялност към компанията Алтен беше повишена през месец април в позицията Старши консултант.

Какво в професията на брокер на луксозни имоти ви харесва най-много?

Харесва ми да правя хората щастливи, когато открият мечтаното жилище. В живота на всеки човек или семейство това е преломен момент, много е отговорно и когато се справиш с такава задача е удовлетворяващо. Освен това, клиентите ни са хора със сериозен бизнес в различни сфери и аз се старая да съм максимално прецизна, защото нашето мото е да предлагаме, както лукс, така и истинско качество. Компромиси не се правят.

Какво, според вас, прави един брокер на недвижими имоти наистина успешен?

За мен няма точна рецепта. Аз имам мой, личен подход към клиента. Не мога да подражавам. Най-важно е да изградя доверие с клиентите си. Да усетя тяхното търсене. А удоволствието от добре свършената работа и усмивката в лицата им е най-голямото признание за мен. Накрато: изграденото доверие на клиента, внимание към детайла, искреност, коректност и точност.

Какво е за вас Unique Estates?

Чувствам се на мястото си. С желание си върша работата. За мен Unique Estates е не просто бранд, а еталон за престиж. В компанията имаме дългогодишни доволни клиенти, които продължават да се връщат при нас. За мен е удоволствие да съм част от екипа, който е вече мярка за сравнение. Всички останали компании на пазара сверяват часовниците си с нас, защото ние сме лидери на пазара за луксозни недвижими имоти. Възможностите, които членството на компанията в Luxury Portfolio са големи: Много контакти. Възможност за професионално развитие. Учим се от най-добрите в бранша.

Какво е „лукс“ в днешно време?

Луксът е знак за успех. Луксът е качеството на живот, който може да си позволи успешният човек, визирам всички онези стилни и комфортни удоволствия. В истинския смисъл на думата, лукс е категория, високо качество и стандарт на живот. Разбира се преживяване, стойност. Луксът привлича вниманието, допринася за самоуважението, кара хората да се чувстват специални.

Какво прави един имот истински дом?

Дали един имот ще се превърне в дом зависи от хората, които ще живеят в него. Те го превръщат в дом. С вкуса си, с обзавеждането, с уюта, който създават. С живота, който кипи в него. Ние продаваме статус, престиж, качество.

Кои са нещата от собствения ви дом, към които изпитвате особен сантимент?

Колкото и странно да звучи, аз не се привързвам към вещи. Може би някакъв мил спомен, преживяване или заснет момент с любимите ми хора.

Ако имате на разположение един цял свободен месец, как бихте го прекарали?

Ще пътувам, ще се забавлявам с приятели. Няма да бързам и ще се наслаждавам на свободното време.

Каква музика и какви книги предпочитате?

За мен музиката е подправка. Аз не мога без музика. Тя дава настроение, вдига вибрациите. Музиката и танца са едни от най-любимите неща, обичам ги. С тях релаксирам, зареждам се и съм щастлива. Харесвам да чета автобиографии на известни личности, книги за бизнеса и инвестициите.

Кои са любимите ви места в града?

Миналата година преоткрих разходките сред природата, в планината и чистият въздух. Нямам любим ресторант или клуб. Разбира се, винаги посещавам актуалните места, на които се забавляваме с приятели. София е красив град и винаги има ново място, което да преоткриеш.

Ако ви гостуваме днес, какво бихте ни приготвили във вашата кухня?

Отскоро започнах да правя скромни опити в кухнята, но когато правя нещо го правя с голямо желание и ястието се получава много вкусно. Безглутенови палачинки в някои уикенди са ми любими. Аз ги правя.

Пътувате ли често и къде е любимото ви място по света?

Предвид сегашната обстановка, тази година не съм пътувала до далечни дестинации. Чести пътувания имах до Гърция и нашето Черноморие.

Top