02/02/2021 Силвана Василева Галерия

Консултантите на Unique Estates - Надежда Захариева

Надежда е утвърден експерт в сферата на недвижимите имоти с повече 15 години опит. В последните месеци, които преминаха под знака на пандемията, тя успя не само да задържи лидерските си позиции в компанията , а и да отбележи значителен ръст в броя на обслужените си клиенти. Едно от нейните най-силни оръжия е умението й постоянно да обгрижва и същевременно да увеличава сферата си на влияние. Ентусиазмът и позитивната нагласа, както и умението да вниква в нуждите на клиента, да покаже лична ангажираност, е причина да я предпочитат за консултант и колегите в компанията, и в бранша. Именно затова Надя е избрана за ментор в Unique Estates и предава своя опит на новата смяна колеги. Тя е  сертифициран специалист CIPS /Certified International Property Specialist/ към Американската асоциация REALTORS от 2005 година.

Какво в професията на брокер на луксозни имоти ви харесва най-много?

Щастлива съм, че участвах активно в създаването на бизнеса с луксозни недвижими имоти в България За мен винаги, на първо място, стои голямата отговорност към клиентите, които ми се доверяват. Брокерът на луксозни имоти има възможност да предложи на не само функционалност, а дом, изграден с много усет за красота, уют и настроение. Такива пространства предизвикват радост и наслада, като произведения на изкуството Това ми харесва и ме зарежда с вдъхновение и хъс за работа.

Какво, според вас, прави един брокер на недвижими имоти наистина успешен?

Старая се да бъда дълбоко съпричастна към вълненията на хората, с които работя. Разбирам и оценявам важността на момента и процесите, през които преминава всеки клиент, стремя се да създам атмосфера на уважение и взаимно доверие. Това помага много в работата ми като брокер.

Какво е за вас Unique Estates?

Компанията Unique Estates ми позволи да погледна дълбоко в себе си и да разгърна възможностите си. Това ме изпълва с желание и стремеж да се доказвам и да отговоря на доверието към мен. Обичам работата си, харесвам невероятния екип от прекрасни, амбициозни хора. Щастлива съм да работя с мениджърите Весела Илиева и Светослава Георгиева. Те винаги са не с няколко стъпала, а с няколко етажа преди другите в бизнеса, непрекъснато прилагаме нови идеи, най-модерното в IT индустрията. Членството на компанията в Luxury Portfolio отваря врати към бизнес в целия свят. Страхотно е да знаеш че имаш мотивирани и лоялни партньори в много страни с развит пазар в луксозния сегмент и да се сравняваш с най-успешните.

#Lovemyjob - в Unique Estates го усетих напълно и с удоволствие го споделям.

Какво е „лукс“ в днешно време?

В последните месеци усещането за лукс изключително силно е свързано с присъствие на природата в дома. Повечето клиенти търсят къща с двор, панорамна тераса, апартамент с градина. Това е хитът на сезона.

Какво прави един имот истински дом?

Имотът се превръща в истински дом, когато е избран с радост и с вяра за добро и щастие. Старая се клиентите да го приемат с такова усещане. Но домът става топъл, уютен и истински от атмосферата, която ще създадат хората в него.

Кои са нещата в собствения ви дом, към които изпитвате особен сантимент?

Трудно ми е да посоча конкретни неща. Тук са израснали децата ми, тук е животът ми, ту радостен, ту тъжен и пълен с предизвикателства, тук е моята история. Обичам квартала, в който живея. Изпълнен е с аромата на липи, с усмивките на моите приятели и съседи, с малките уютни кафенета и ресторанти, магазинчета, чиито продавачи познавам. Всичко това е част от моя дом и от начина ми на живот.

Ако имате на разположение един цял свободен месец, как бихте го прекарали?

Естествено бих пътувала. Привлича ме Азия. Посетила съм Сингапур, Малайзия и Индонезия – остров Бали. Иска ми се да открия загадките на изтока, да опозная Китай, Япония, Тайланд… Любопитството ми към непознатото и далечното е неизчерпаемо. Срещам други култури и светове, разширявам кръгозора си, обогатявам се духовно.

Каква музика и какви книги предпочитате?

Музиката е неразделна част от мен. В зависимост от настроението мога да слушам класическа музика, джаз, соул, или нещо което е хит в момента. Чета много от ранна детска възраст. Препрочитам любими автори – Мопасан, Екзюпери преоткривам нови. Харесвам творци с метафоричен изящен език, с богато въображение, обичам сцени изпълнени с драматизъм, природни описания в хармония с преживяванията. Увличам се от поезия, живопис. Стремежът ми към познание е непресъхващ и жив у мен.

Кои са любимите ви места в града?

Обичам парка Заимов, животът ми все се върти около него. Там са моите сантименти. Там са проходили двете ми деца, там са тичали и скачали, там разхождам любимото си куче, срещам се с приятели в малките ресторантчета. Любима ми е Докторската градина с нейната атмосфера и история.

Ако ви гостуваме днес, какво бихте ни приготвили във вашата кухня?

Мисля че бих ви спретнала ястие с месо. Обичам българската кухня с традиционните ароматни подправки. Вегетарианската кухня не е моята стихия.

Пътувате ли често и къде е любимото ви място по света?

Пътувах всяка година. Принудителната изолация за сега ме спря. Много пъти съм посещавала Италия, Франция, Испания и Гърция, Англия, Австрия. Интересуват ме северните страни. Бих ги разгледала с удоволствие. При първа възможност ще възобновя пътуванията си,  зареждат ме.

Top