22/10/2020 Лора Петрова Галерия

Елена Хаджитенева за стълбата към върха

Елена Хаджитенева е един от най-успешните брокери в Unique Estates. Само 6 месеца след присъединяването ѝ в компанията, след многобройни участия, заслужено печели приза "Летящ старт". Една година по-късно, има реализирани 24 сделки за наем и 17 за продажба. Днес е по-уверена от всякога, доказан търговец и професионалист. Срещаме се с нея, за да сподели какъв е пътят на успеха и какво я превърна в един от младите таланти на компанията.

Какво в професията на брокер на луксозни имоти ти харесва най-много и защо реши да се заемеш с това предизвикателство? 
 
Професията ме привлече с динамичния си характер и срещата с нови хора. Този бранш предлага неизчерпаеми възможности да развиваш себе си и най-вече търговските си умения.
 
Какви качества според теб трябва да притежава успешният търговец?
 
Най-значимото качество на успешния консултант е емпатията. Колкото по-развита е, толкова е по-успешно и лесно общуването с различните клиенти. Загрижеността помага за установяване на близки и искрени отношения. Важно качество за всички търговци е да имат смелостта да казват истината на своите клиенти. Това е ключов елемент от изграждането на дългосрочни взаимоотношения. Добрият търговец трябва да е комбинативен, изобретателен и упорит.
 
Какъв съвет би дала на прохождащите брокери на недвижими имоти? 
 
Съветът ми към всеки нов колега е да се фокусира върху броя доволни клиенти, а не толкова върху количеството сделки. Доволните клиенти водят след себе си ексклузивни клиенти, а те от своя страна се реализират с 84% успеваемост.  
 
Какво за теб е Unique Estates? Как се промени, какво ново научи за себе си?
 
Unique Estates е един елегантен черен молив, брандиран със златни букви. Така започва историята между мен и компанията. Този молив беше попаднал случайно из документите ми, които взех при първата ми среща с колега от Unique Estates в централния офис на компанията. Това беше моментът, в който усетих, че с това място си принадлежим. От всеки ъгъл на офиса струеше силен характер. Влизаха и излизаха консултанти с безупречно облекло и приветливи усмивки. След известно време, докато подреждах документите, открих въпросния молив - черен мат, тъмно сив графит и дори с черен пигмент по дървената част - толкова елегантна визия, вложена в един обикновен молив.  Помислих си "Това е моето място".
Днес, 18 месеца по-късно се чувствам повече от отлично, заобиколена с най-добрите в този бранш. Няма нищо по-мотивиращо за един млад професионалист от това да има възможност да работи в една изключително конкурентна среда, която ти помага да правиш огромни крачки по пътя на собствената си реализация.  
 
Какво те вдъхновява и как запазваш неизчерпаемата си енергия и упоритост?
 
Моето лично вдъхновение идва от високите резултати, които вярвам, че всеки има за цел да постигне, както и удовлетворението, което ми носят доволните клиенти. Тяхното доверие е неизчерпаем източник на енергия за мен и ме мотивира да работя още по-упорито.
Top