30/07/2020 Unique Estates Галерия

3 идеи за вплитане на телевизорите в интериорния дизайн

Телевизорите винаги са представлявали предизвикателство в интериора - нито безбройните статии по темата, нито интериорните дизайнери имат точен отговор какво да се направи с “черната кутия”, така че да изглежда добре.

Чрез поредица от конференции в редица скандинавски градове през 40-те години на 20 век, се сформира ново дизайнерско течение. Този нов подход комбинира красотата на мебелите с тяхната функционалност и същевременно залага на по-семпъл и изчистен дизайн.

Повечето мебели се аранжират по свободен, непретруфен и изчистен начин дори и за по-малки помещения, което придава на цялото пространство уютно усещане, наречено hygge на датски. В центъра на това дизайнерско течение е функционалността. Целта е да няма никакви предмети, които да са лишени от връзка и смисъл с останалите в помещението. А телевизорът често се явява точно такова смислово ненужно допълнение. Често, но не винаги.

Именно в духа на скандинавското hygge ще ви представим 3 идеи за вплитане на телевизорите в интериорния дизайн и някои чудесни устройства, които без излишни усилия ще се впишат във вашия дом.

Поставете телевизора върху статив

Когато Дейвид Боуи е обзавеждал новия си апартамент в Ню Йорк, пред него е стоял проблемът, че не може да постави нищо на стените, защото на практика такива е нямало - всички са били от стъкло. Тогава неговият интериорен дизайнер, едно от най-големите имена във Великобритания, е поставил телевизора на голям и стар статив.

Можете да използвате тази идея за всеки един телевизор, но е възможно той да застане под неприятен за гледане на екрана ъгъл или да е нестабилен. The Frame на Samsung е създаден, за да разреши и проблем от такова естество - той може да бъде поставен на специална стойка-статив, а когато е изключен, става красива част от интериора, като показва богата колекция от над 1200 картини. Творбите оживяват в страхотно QLED качество, а към телевизора може да се добави и сменяема рамка в 4 различни цвята - кафяв, бежов, черен и бял.

Поставете телевизора директно върху рафт или друга мебел

Както споменахме и по-рано, основен принцип в интериорния дизайн е мебелите и предметите да се комбинират, а да не са отделни единици. Именно затова през последните години се появи и трендът телевизорите да се поставят върху рафтове за книги и дори масички за алкохол. Така телевизорът не е просто вещ, закачена някъде и отчуждена от всички други, а се превръща в красиво допълнение към останалия интериор.

Проблем е обаче, че не всеки телевизор може да бъде оставен така лесно някъде. Стойките обикновено нямат естетически качества или пък са прекалено големи и високи. Затова ви съветваме да потърсите телевизор с дебела и права рамка, която да може да го държи изправен. Samsung са свършили чудесна работа с The Serif, който може да бъде поставен навсякъде. Той е разработен от братята Буролек, които са имена в интериорния дизайн. Рамката му е от панел без никакви разделителни линии, а екранът е със заоблени ръбове.

Ако пък предишната идея ви допада повече, The Serif може да бъде поставен и на собствени крачета, които много наподобяват принципа на статива. Така телевизорът може да бъде преместен, където и да е в стаята без нужда от рафт или друга мебел. Например пред прозореца.

Поставете телевизора на стена с рамки

Друга интересна идея е да поставите телевизора си редом до вашите рамки с любими снимки или до колекция картини в дома си. Добре ще бъде да настроите телевизора си на режим слайдшоу, за да допълни визията на дома. The Frame например разполага с режимите Art Mode и My Photo, за да можете да визуализирате картини и снимки с възможно най-добрите за тях настройки.

Друг важен елемент е стойката. Тя трябва да бъде “невидима”, за да може телевизорът да се прикрепи към стената без луфт и без висене напред - точно като рамка. Точно за тази цел The Frame разполага със система за монтаж на стена No Gap – телевизорът буквално прилепва към стената.

Където и да поставите своя телевизор, старайте се той да бъде в хармония с вашето обзавеждане и стил.

За повече информация за новите lifestyle телевизори на Samsung.

Top