18/07/2020 Unique Estates Галерия

Телевизорите днес: отживелица или иновативно допълнение в модерния дом

Всички помним как преди поне десетилетие, че и повече, цялото семейство се събираше пред телевизора за вечерните новини, а след това и за да гледа някой любим ситком. „Малкият“ екран заемаше „голямо“ място в ежедневието ни и дом без него беше немислим.

Постепенно обаче, телевизорът прие ролята на своя колега радиото - включвахме го рано преди да излезем, за да слушаме сутрешния блок, или докато вършим нещо у дома, за да не е съвсем тихо. Но и това му приложение започна да избледнява с напредването на мобилните технологии. Само от 2016 г. до 2019 г. гледаемостта на телевизията е спаднала с 5,7%.

И тъкмо, когато започнахме да допускаме, че телевизорите могат да се превърнат в отживелица, те започнаха да се променят драстично. Според последните прогнози, над 119 млн. души ще използват смарт телевизори до 2022 г. И тъй като да бъдат просто “смарт” във време, когато всичко е такова, не е достатъчно, тези продукти постепенно придобиват нови и нови функционалности, създадени с цел да бъдат едно иновативно и интересно допълнение във всеки модерен дом.

Просто екран или изкуство

В по-голямата част от деня телевизорът у дома не се използва - а не бихме могли да кажем, че изключеният, черен екран ни вълнува с особени естетически качества. Но пък ако можеше да се превърне произведение на изкуството от световноизвестна галерия?

Точно това може да ви предложи телевизорът на Samsung The Frame. Когато е изключен, той става красива част от интериора, като показва богата колекция от картини. Творбите оживяват в страхотно QLED качество, а самият телевизор е със сменяема рамка в 4 различни цвята - кафяв, бежов, черен и бял, която може да бъде закупена отделно като аксесоар. Можете да го поставите на “невидимата” стойка (т. нар. No Gap система), която получавате заедно с него, за да го прикрепите плътно до стената, точно като картина. Или пък върху Studio стойка за излагане като на статив.

Телевизорът разполага с т.нар. Art Mode, който използва новата Dual Led технология на екрана, както и с други режими, богати на настройки, за да можете вие, а и гостите ви, да се наслаждавате на изкуството като в галерия. А самите творби се откриват лесно във вградения Art Store, който разполага с над 1200 произведения на повече от 500 художници. Магазинът запомня вашите предпочитания и автоматично ви препоръчва подходящи за вашия вкус картини.

The Frame е идеален за ценителите на изкуството, а и за всички, които се стремят към винаги съвършен интериор, без излишни черни екрани.

Просто екран или екстравагантна технология

По-рано споменахме как мобилните технологии отнемат част от функциите на телевизорите. Едва 12% от хората твърдят, че не използват телефона си или друго устройство, докато гледат телевизия. При The Sero (от корейски: вертикален) на Samsung двете дейности са в симбиоза. Телевизорът е невероятно допълнение към всеки модерен дом, тъй като дизайнът и функционалностите му са рядко срещани и иновативни.

Той разполага с въртящ се екран и поддържа както стандартния хоризонтален режим, така и вертикален. The Sero позволява пълно сдвояване с огледален режим с вашия Android или iOS мобилен телефон, така че лесно да се превръща от телевизор в смартфон, но с впечатляващите 43" QLED 4K дисплей и 4.1CH 60W говорител за силен и чист звук. Ако разполагате с Galaxy устройство, само с едно докосване можете да смените режима от хоризонтален на вертикален и обратно, без дори да се доближавате до екрана. С него можете да се наслаждавате на разнообразно съдържание и да сменяте ориентацията на дисплея, следвайки тази на свързания с телевизора смартфон.

Разбира се, вертикалният екран е функционален дори без сдвояване с мобилно устройство в портретен режим. Можете да го използвате по 5 различни начина: като часовник, като Sound Wall, който да визуализира музиката, като плакат, като декор и като рамка със снимка.

А в хоризонталния си режим The Sero може да се използва и просто като smart телевизор.

Просто екран или дизайнерска мебел

 

Почти всички телевизори изглеждат сходно и ако домът ви е с дизайнерски интериор, то повечето от тях няма да допринесат по никакъв начин за него. Samsung правят изключение със своя телевизор The Serif. Той е разработен от братята Буролек, имена в интериорния дизайн, има цял панел без никакви разделителни линии и екран със заоблени ръбове. Дизайнът му е вдъхновен от формата на латнискaта буква  „I“ в популярния серифен шрифт и неслучайно е признат за иновативен продуктов дизайн на тазгодишния световноизвестен международен форум (iF) Design Awards. Може да се постави, както на стойка, така и на рафт или шкаф.

The Serif се вписва във всеки дом и е красиво допълнение към интериора.

Просто екран или иновативно допълнение в модерния дом? Определено второто.

Повече информация за новите lifestyle телевизори на Samsung.

Top