31/07/2020 Unique Estates Галерия

Esthederm: Тази година слънце ще има за всички

Коя жена не си мечтае за съвършена кожа без досадни петънца и несъвършенства? Искаме да се наслаждаваме на слънчевите лъчи, но да не остаряваме. Да сме защитени, но същевременно да не се крием в сенките, когато всички други се наслаждават на слънцето.

Хубаво на мечтите е, че понякога се сбъдват. Изключителният продукт на френската козметична компания Institute Esthederm – Photo reverse tinted, позволява на всички да се наслаждават на слънцето без страх. Как става това? Institute Esthederm е марка, която има много различна философия за слънцето. Брандът избира да адаптира кожата към слънчевите лъчи вместо да я предпазва прекомерно и да позволи на всеки тип кожа, дори и най-чувствителната, да придобие тен. Защото тенът е естествен защитен механизъм на кожата, който освен че ни пази, ни кара да се чувстваме много по-красиви и привлекателни.

Иновацията в два цвята – Photo reverse, е изключителен продукт за хора, склонни към пигментни петна. Патентът Photo reverse включва съставки, които едновременно изсветляват вече съществуващи пигментни петна, но и предпазва кожата от появата на нови. Неслучайно това е и най-търсеният слънцезащитен продукт на марката, включително и в държави, в които слънцето е постоянна величина като Дубай. Продуктът съдържа в себе си и запазената марка на Institute Esthederm – патентована технология за защита на клетъчната ДНК от увреждащото действие на целия спектър светлина и свободни радикали. Освен това, двете версии с добавен цвят изравняват тена на кожата, скриват несъвършенствата и предпазват от действието на синята светлина – често пренебрегвана в ежедневието ни. Световната здравна организация обаче алармира, че 8 часа на компютър или друго устройство, се равняват на 20 минути излагане на обедно тропическо слънце без никаква защита. Или 80 часа годишно. Ето защо защитата от така наречените HEV лъчи е изключително важна, защото те, за разлика от UVA/UVB лъчите, имат по-голяма дължина на вълната и проникват в дълбочина, което води до изгаряне, хиперпигментация, фотостареене, слънчеви алергии и оксидативен стрес.

Тази година слънце ще има за всички. Лято, здравей!

www.esthederm.bg

Top