10/06/2020 Лора Петрова Галерия

5 идеи за декориране на уютна дневна

Лятото е сезонът за освежаване и подновяване на дома! След дългия период, прекаран вкъщи, е време да разнообразите пространството с нови детайли и акценти, които да придадат различен облик на мястото, в което живеете. Повечето от нас извършваме най-много дейности във всекидневната – работим, тренираме, четем, гледаме филми. Представяме ви 5 наистина добри съвети как да я съживите и направите още по-уютна:

1. Балансирайте цветовете

Един от най-важните аспекти при проектирането на хол е да се комбинират нюансите на мебелите с останалите елементи. Аксесоарите играят ключова роля - възглавници, предмети за декорация като рамки или свещи и осветление на тавана, създаващи обем и структура в хола. Ако той е в неутрални цветове, например, изберете бежови възглавници, които да съответстват с рамките за снимки или полилея, а диванът нека да съвпада със завесите.

2. Изберете акцент на стаята

Неутрална всекидневна с бял диван и бели завеси може да изглежда твърде опростена - без нещо, което веднага да грабне окото. Мароканският килим би бил идеално допълнение в хола. Създайте „интригуващи“ елементи, кои да бъдат фокус на стаята, но без да са прекалено натрапчиви.

3.Поставете огледала

Огледалата винаги са чудесно допълнение поради свойството им да създават илюзията за по-голямо пространство и да внасят повече естествена светлина. Все по-предпочитани стават кръглите огледала, които са интересна декорация.

4. Заложете на естествени материали

Дървените акценти се върнаха на мода този сезон, като ратанът е звездната тенденция в момента и внася топла енергия във всяка стая. В изцяло бялата всекидневна изберете някои дървени елементи, за да създадете дълбочина - като масичка за кафе, полилеи и орнаменти на стената.

5. Сложете ароматни растения

Пренесете природата вътре чрез декориране с растения. Изберете различни видове и проявете креативност със саксиите! Растенията в дома имат способността да успокояват и да ви помогнат да се концентрирате.

Top