14/04/2020 Лора Петрова Галерия

Възрожденски стил и чар в Копривщица

Напоследък все по-осезаемо усещаме необходимостта от свеж въздух и пространство, обградено от зеленина, където да се чувстваме спокойни. Копривщица е едно от тези райски места в България, където можеш да си отдъхнеш напълно. Градът е разположен в живописен планински район и е предпочитана локация от много туристи. Зимата тук е същинска бяла приказка, а лятото е прохладно и перфектно за разходки. 

Копривщица е сред Стоте национални туристически обекта на Български туристически съюз. В града има много архитектурни, исторически и природни забележителности, както и красиви запазени пищно украсени домове от възрожденската епоха. Тук, освен старите къщи и недокоснатата от човека природа, посетителите могат да разгледат и над четиридесет чешми, строени през различни периоди от историята на Копривщица. Макар че не всички са напълно запазени, има много съхранени каменни фасади с характерната за тях символика, а местните хора активно развиват земеделската и животновъдна традиция.

Unique Estates има удоволствието да предложи едно от богатствата в архитектурата на града. В разкошен комплекс с площ близо 2 000 кв.м. се намира нова къща, строена през последните три години в типичния за възрожденска Копривщица стил на екстериора и модерен съвременен дизайн на интериора. Хотелът е единственият напълно газифициран хотел в града, предлагащ топлина и уют през цялата година. В комплекса се намира и стара възрожденска къща на 180 години, родна стряха на поборник в Априлското въстание от 1876 г. В момента тази стара къща, паметник на културата, е в процес на реставрация и консервация и след време ще радва ценителите на старото българско изкуство. Ако това сте точно вие, разгледайте офертата ТУК.

Top