19/04/2019 Unique Estates Галерия

Цветове, скъпоценни камъни и модерен дизайн при новите модели на Rolex

По време на ежегодното изложение Baselworld един от щандовете, предизвикващи най-голям интерес сред посетителите, е този на Rolex. Всички са нетърпеливи да разберат какви ще са новостите, с които швейцарската марка ще изненада почитателите по света. Тази година бяха представени интерпретации на 4 модела от професионалните линии на бранда.

SEA-DWELLER

Комбинацията от злато и стомана при Rolex носи специфичното наименование Rolesor и при новия Sea-Dweller за първи път е въведено жълтото злато под формата на жълт Rolesor. За допълнителна хармония изписването на Sea-Dweller върху циферблата също е оцветено в жълто. Черният безел на часовника се върти в едната посока и също е със златни акценти.

YACHT–MASTER 42

Oyster Perpetual Yacht-Master вече е наличен с нов, малко по-голям, диаметър на циферблата – 42 мм. Освен това моделът е изработен от бяло злато (18 карата), което досега не е било използвано при предшествениците му. Механизмът е надежден и точен и осигурява безупречна работа на часовника в продължение на 70 часа, дори ако не го носите. Матово черният безел сe върти и в двете посоки, а каишката е от типа Oysterflex, изработена от специален гъвкав и издръжлив материал. Закопчалката също е от бяло злато, като каишката може лесно да бъде удължена без да е необходимо посещение в специализиран сервиз.

GMT–MASTER II

Акцентът при GMT-Master II попада върху новия модел с черно-син безел, който се върти в двете посоки. Верижката на часовника е тип Jubilee, а механизмът, който е представен за първи път през 2018 г., отброява часове, минути, секунди, дата, както и типичното за модела време в друга часова зона. И този модел също функционира безпроблемно в рамките на 70 часа ако не бъде носен.

DAY-DATE 36

Часовникът, носен от редица изявени личности през последното столетие, е Day-Date. Новото при него са интересната вариация от цветове на циферблатите, които бяха представени по време на изложението. Такива са преливащо зелено от външната част към центъра (омбре) в комбинация с жълто злато, както и преливащо кафяво, което подхожда идеално с розово злато. Запазен е оригиналният диаметър на корпуса от 36 мм, характерен за първите Day-Date модели. Интересни също са и циферблатите, изработени от розов опал и тюркоаз, чиито безели са с инкрустирани с 52 диаманта.

Изключително красиви и разнообразни комбинации от цветове и повърхности на циферблатите, благородни метали и скъпоценни камъни и при още два емблематични модела на Rolex, а именно Datejust 36 и Datejust 31. Изборът е огромен, а механизмите и при двете линии са въведени през миналата година при тези модели, като са въплъщение на най-високите постижения на часовникарството. Вниманието привлякоха и два изключителни часовника, предназначени за най-смелите клиенти на марката – Cosmograph Daytona, наречен още Wild Cat, заради тигровата шарка на циферблата, постигната с много диаманти и лъскаво черни елементи, както и GMT-Master II от розово злато с рубини, сапфири и диаманти.

 

Top