27/12/2018 Силвана Василева Галерия

Весела Илиева – за успехите и плановете

В края на една благодатна за бизнеса година е време за равносметка на постигнатото и поглед към бъдещето. Срещаме се с Весела Илиева, Управляващ партньор в Unique Estates, за да сподели с нас добрите новини около нея и компанията, и плановете, които начертава за 2019-та.

Тази година Unique Estates празнува своята 12-та годишнина. Кои са важните неща, които се случиха в компанията през последната година?

Важни за компанията, безспорно, са резултатите, които отчитаме във връзка с членството си в престижната международна мрежа Luxury Portfolio International. Две години, след като поставихме основите на това партньорство, вече виждаме истинските ползи от него. Те са свързани, както с възможността да изведем компанията на световния пазар за луксозни имоти, така и с възможността да внесем у нас успешните бизнес практики, които нашите партньори от мрежата прилагат от години. Участията на екипа ни в конференциите, които Luxury Portfolio International организира ни срещнаха с лидери в областта. Обученията, през които преминахме там ни помагат да внедрим всички новости в бранша, който познаваме. Чувството да си признат и приет в тази среда, дава увереност за това, че вървим в правилната посока и стоим достойно на лидерската си позиция тук.

Другото важно, за мен и компанията, постижение през 2018-та е признанието, което получихме с наградата „Изпълнителен директор на годината“, връчена от AG Capital. Това е допълнителна оценка за работата и успехите на целия екип на Unique Estates, която ценя високо. За тези 12 години, мога да кажа, че достигнахме своята зрялост и изградихме голяма постоянна клиентска маса. Оформи се едно стабилно ядро от хора, които са част от екипа от самото начало, което показва, че Unique Estates е предпочитано място за работа и хората тук се чувстват добре и се развиват. Това са професионалисти, които нашите клиенти познават добре и са спокойни да работят с тях. Доверието, което са си спечелили е много ценно в изграждането на стабилни и дълготрайни контакти, върху които се основава нашия бизнес. В последната година компанията се разрастна и привлече още качествени хора, които се доказват всеки ден. Щастлива съм, че мога да разчитам на такъв екип.

Последните две години можем да се похвалим също с издаването на едно наистина качествено списание, каквото е Unique Estates Life. Успяхме да създадем своя вътрешна медия, която прави продукт на високо ниво, има интересно съдържание и добавя стойност към бизнеса на компанията. Чрез него до света стигат много от качествените имоти, които са част от нашето портфолио. При срещите ни с партньори в чужбина, списанието винаги буди респект и възхищение с нивото си и начина, по който е представена компанията и имотите. Няма как да не съм горда от този факт.

Това, което бих отбелязала като лично постижение от изминалата година е успешното завършване на екзекютив програмата за лидерство в INSEAD. Не беше никак лесно, защото това обучение бе свързано с доста интензивен график, много книги за четене и проекти, които трябваше да подготвя. На финала обаче мога да кажа, че съм изключително доволна от резултата. Това бе предизвикателство за мен, от което излязох по-осъзната и по-мъдра. Анализирах реакциите, навиците и поведението си, направих равносметка за постигнатото и планирах бъдещето си, но вече по-осъзнато. Успешните лидери трябва да са по-умерени и мъдри, да владеят емоциите си, да се вслушват в обратната връзка, която получават от хората около себе си и да имат повече търпение. Развих качества, които смятам, че ще ми бъдат много полезни в мениджмънта на компанията и общуването като цяло. Определено мога да препоръчам тази програма на всички, които искат да се развият в професионален и личностен план, особено на лидерите, които заемат високи постове у нас.

Какви са плановете ви за Unique Estates през 2019-та година?

Обичам да имам много планове за бъдещето. Старая се вече да гледам предимно макро-рамката за развитието на компанията, като делегирам повече права на хората около мен за микро процесите в нея. Имам амбицията компанията да стане още по-голяма. Търсим нов, по-голям офис, който да отговаря на нивото и мащаба на Unique Estates. Иска ми се всички звена да работят заедно, а аз да съм по-близо до нашите клиенти.

Планираме развитие на компанията и в технологично отношение, така че да се оптимизират и автоматизират повечето от процесите в офиса. Работим върху завършването на нашата информационна система и новия ни сайт, което ще улесни работата на екипа и достъпа до информация на клиентите.

Това, върху което също ще концентрираме усилията си в близко бъдеще е сегмента „Наеми“. Ще развием нови услуги в това направление, с което компанията ще се разрастне още. Желанието ми е да привличаме правилните нови хора към вече изграденото стабилно ядро на Unique Estates и да се развиваме.

Какво ще пожелаете на екипа за Новата година?

В края на всяка година винаги искам да им благодаря. Благодаря им за сериозното отношение и отдаденост в работата. За това, че често компанията за тях е приоритет и отнема по-голямата част от времето и енергията им. Благодаря им още за лоялността, търпението и желанието, с които подхождат към ежедневните казуси в професията. За това, че ми вярват и ме следват през всички тези години. Аз съм щастлива и спокойна от това, че ги има и ценя високо усилията, търпението и труда, който влагат, за да постигат тези успехи за компанията. Зная, че заедно можем много.

Пожелавам им здраве и позитивни емоции. Да имат топли и светли празнични дни!

Top