25/11/2018 Силвана Василева Галерия

По света с Unique Estates - Анастасия Петрова в Бали

В рубриката „По света с Unique Estates” ви разхождаме по красивите места в света, за които разказват хората от екипа на компанията ни. Чрез кадрите от техните пътешествия имаме възможността да изживеем различни култури, народи и земи, понякога напълно непознати. За историята и цветовете на Бали ни разказва Анастасия Петрова, консултант в Unique Estates.

Това не е първото й пътуване до екзотичния остров, но за нея Бали е любимо място, на което винаги се връща с удоволствие. „За мен това е вълшебен остров. Духовен център, който те балансира и рестартира напълно, стига да си готов за това“, разказва Анастасия. Бали не я впечатлява само с красивите си плажове и природа, а именно с богатата си история, култура, изкуство и духовност. Известен като „Острова на 1000-те храма“, той се откроява на фона на ислямска Индонезия със своята култура, етнос и религия. Почти всички жители са хиндуисти. Животът им е дълбоко свързан с природата и нейните дарове, музиката, изкуствата, духовните церемонии и практики. Проповядват уважение към човека, природата и божественото и това ги прави истински добри и позитивни към света хора.

„Животът сякаш искри на този остров. Винаги се изумявам от цветовете и ароматите на Бали, от пищната природа и благоденствието, в което живеят хората там. Изобилието е в това, да ти е достатъчно онова, което имаш, смятат местните и са истински щастливи,“ разказва Анастасия. В годините тропическият остров привлича много чужденци, които търсят именно този начин на живот и философия.

Град Убуд се смята за културния и духовен център на Бали. Именно там, сред богатата растителност и пищна природа, са множеството храмове и йога центрове, в които хората се отдават на различни духовни практики.

Храната в Бали е пикантна, но богата на пресни морски дарове и сочни плодове.

Островът е известен с балийските танци, скулптура, живопис и дърворезба. Анастасия си носи от това пътуване изящни скулптури, изваяни от ръцете на местни майстори в дърворезбата.

Благодарим й за това пътешествие и красивите кадри от екзотичния Бали!

Top