11/04/2018 Силвана Василева Галерия

Списание Cabana - красотата в света на Мартина Мондадори

Мартина Мондадори Сартого, основателят на списание "Cabana" е синоним на световен стил. Наследницата на известната италианска издателска фамилия, която е израснала в дом, проектиран от прочутия архитект и дизайнер Ренцо Монджардино в Милано и е прекарала години в пътешествия и колекционерство, без съмнение е създала най-луксозното списание в света. Всеки брой се отличава с добре подбрани интериори на домове, заснети от фотографи като Мигел Флорес-Виана, както и с истории, написани от истински естети. Изданието е комбинация от теми, предмети, визуални есета, дори и обмен на имейли между Мондадори и нейни приятели. Сътрудниците варират от Мартино Гампер, Патрик Кинмънт и Кристиан Лубутен до Барнаба Форнасети и Андреа Бранци. Отпечатани върху солидна хартия, с корици, покрити с истински плат или тапет, страниците на “Cabana” са въплъщение на изискана бохемска естетика, богато наслоена и дълбоко вдъхновяваща.

За създаването му Мондадори е повлияна от работата на Ренцо Монджардино, нейното детство и пътуванията й, предимно в страните от Близкия изток. Преди около четири години тя започва да променя вкуса си, в посока връщане към богатите текстури, принтове и наслояването им, което е породено от желанието й да се заобиколи с атмосфера и уют, а не с концептуален, твърд минималистичен дизайн. “Cabana” се оказва и манифест на едно богато визуално дизайнерско движение, което напоследък наблюдаваме като тенденция, това са идеите на Алесандро Микеле за Gucci, тези на Frieze Masters и Tefaf и други.

 

Концепцията на изданието е да бъде нещо повече от списание. Качеството на фотографиите и съдържанието му го правят по-скоро книга, чиято стойност остава непреходна във времето. Кориците на “Cabana” са едно от най-очакваните изображения в социалните медии и Instagram. Текстилът за тях се подбира специално, като всеки брой на практика е уникален, обгърнат с различно парче от плата, в зависимост от разреза на текстила. Това му придава и колекционерска стойност.

 

Мондадори наследява ценителското око и колекционерска страст на баща си. С него обикаля много музеи, антикварни магазини и пазари по света и така развива любовта си към произведенията на хартия и керамиката. Вдъхновение за нея може да бъде всеки уникален предмет или детайл, който види при пътуванията си по света. Обича колорита на страните от Близкия изток, но за нея най-вдъхновяващото място на Земята си остава Италия, особено Сицилия, Болоня и Неапол.

Мартина Мондадори работи с истинска страст и отдаденост по всички свои проекти и държи особено на своя екип, с когото споделя всичките си идеи. Подкрепя жените предприемачи и вярва в способността им да придават специална стойност на нещата. За 2018-та тя планира отварянето на собствен концептуален магазин, в който ще представя личната й курурана селекция с изящни продукти.

А до тогава, можете да ги откриете на:

https://www.1stdibs.com/

http://www.newsstand.co.uk/242-Home-Interiors-Magazines/20013-Subscribe-to-CABANA-Magazine-Subscription.aspx

Top