07/02/2018 Лидия Манолова Галерия

Зимни удоволствия

Зима... дори името звучи студено. А кой не обича топлината и безгрижието през цялото време? Единствено представата за горящата камина, запалените свещи в полумрака, заскрежените клони във вазите, докосването на кашмиреното одеяло, докато се сгушваме в кадифената прегръдка на дивана (вярвайте ни, кадифето е тук, за да остане дълго), превръщат зимата в сезон на ритуалите и удоволствията. Домът се връща към истинската си същност - място, където се чувстваме сигурни, заобиколени от хора и предмети, които ни носят спокойствие и радост. Избрахме за вас перфектните мебели и аксесоари от най-добрите световни брандове - от бавно приготвеното кафе до ваната и килима, окачен на стената, които, сигурни сме, ще внесат усещане за луксозен уют и празничност в интериора на вашия дом.

Hello Sonia Брандът за килими CC Tapis и дизайнерите от Studiopepe ни напомнят, че килимът на стената вдига градуса на стила в съвременния интериор. Hello Sonia е изработен ръчно в Непал от хималайска вълна, чиста коприна и месинг. От шоурум Interius Arredamenti.
www.interius-bg.com

ALESSI Новата колекция Extra Ordinary Metal на обичания бранд има едно послание - всеки предмет в дома ни е скъпоценност. La Rosa е купа за плодове от месинг, изработена със златарска техника. Alessi можете да намерите в магазини Selma Iv.
www.rosenthalboutique.bg

Must Have Зимната колекция аксесоари от текстил на Tom Dixon e неустоима - мохер, кадифе и букле в богати, красиви нюанси. Не можем да откъснем поглед от одеялото и възглавниците от букле - чиста новозеландска вълна, ръчно изработени в Раджастан. Ще дойде при вас в специалната опаковка на бранда - черен текстилен плик, който завършва луксозното преживяване. Може да поръчате в шоурума Fine Bone Luxury Living.
www.luxuryliving.bg

Tree Trunk Датското дизайнерско студио HAY са сред новите топ майстори на аксесоари в съвременния интериор. Вазата Tree Trunk e глазирана отвътре и ръчно декорирана отвън, за да напомня пънче от дърво - намерено сякаш по време на дълга зимна разходка. Ще я откриете в два размера и различни цветове в магазин N8 на ул. „Цар Иван Шишман“ 8.

Amoenus Locus Amoenus (от лат.) означава приятно място, мечтано кътче, рай. Диванът на Антонио Читерио за Maxalto отговаря точно на името си - дълбок, с тапицерия от пух и кадифена дамаска (във варианта на снимката), той обгръща тялото с великолепно усещане за лукс и комфорт. Има различни конфигурации, но ако вече си имате диван, въртящият се широк фотьойл може да е прекрасен подарък за Коледа. Maxalto се предлага в шоурум Senza.
www.senza.bg

TWIST Ако ниските маси ви се струват скучни, TWIST на бразилския бранд Sollos е нестандартно и красиво предложение за интериора. Кръглата скулптурнa форма сякаш излиза направо от пода, а дървото е изключително приятно за докосване. Може да се види в Склада заедно с други мебели и аксесоари на Sollos.
www.sklada.bg

Season Focus Свободностоящата камина FilioFocus е един от героите на сезона. Проектирана от Atelier Dominique Imbert, тя съчетава френска елегантност и японски минимализъм. Изящният конус от черен метал грациозно израства от пода към тавана; огънят е защитен в кръг от закалено стъкло и създава илюзия за открита камина. Скулптурната форма превръща FilioFocus в център на интериора. Подходяща е за пространства с двойна височина - ще я виждате от всички нива и стълби в дома ви. Дизайнерските камини Focus се предлагат у нас от ArtPro.
www.artpro.bg

Top