21/01/2016 . Галерия

Интериорен гайд за разведени

 

„Това е новият Sex and the City”, си казах след първата серия на Girlfriend's Guide to Divorce. За един уикенд изгледах един сезон.  Четири дами на средна възраст жонглират между успешните си професии, децата, спорта, бляскавия  социален живот... и разводите си. Грижовната, успешната, изгубената, безпардонната... типажите са много характерни и зрителките, разбира се, веднага се асоциират с героините. (Аз съм по средата между Фийби и Аби).

Подобно на предшественичките си Кари, Миранда, Саманта и Шарлът, дамите от Girlfriend's Guide to Divorce също сменят дизайнерски дрехи и обувки във всяка сцена. Това, което ме остави без дъх тук, обаче, e страхотната къща на Аби Маккартни.

Нека първо ви въведа леко в сюжета. Аби е автор на книги за самопомощ на тема щастлив брак. Както се досещате, когато става ясно, че бракът ѝ не вече не е щастлив, кариерата ѝ също е поставена на карта. На помощ идват приятелките ѝ Фийби и Лайла, които са минали по този път, както ѝ Делия, която е бракоразводен адвокат.

Разказвам ви накратко съдбата на Аби, защото домът ѝ е метафора на живота ѝ.  Просторната стъклена къща е символ на това да бъдеш изложен на показ, личната ти драма да се разиграва пред очите на всички, които си задават въпроса „Ще се справи ли или не?“. Разкошната къща в стил LA модернизъм разкрива чудни гледки към Холивуд, но и не прикрива какво се случва вътре.

Всъщност, къщата, в която се снима филма филмът, се намира във Ванкувър. Тя е изградена от канадското архитектурно студио Dialog (http://www.dialogdesign.ca/). Зад входната врата, направена от бразилско черешово дърво и инкрустирани ивици от неръждаема стомана, се разкрива атриум на две нива, който води до огромно пространство, което приютява дневната и трапезарията. Масивни плъзгащи се прозорци заместват стените.

Декораторът на филма Шърли Ингрид (Shirley Inget) вдига завесата около избора на предмети, които правят интериорния дизайн наситен, без обаче нищо да идва в повече. В къщата на Аби мебели от средата на миналия век „съжителстват“ повече от добре с модерни попадения. Във всекидневната уютно са разположени автентични стол и диван на Hans Wegner, реплика на кресла от Theo Ruth, лампата на Achille Castiglioni, както и оранжевото плетено кресло от CB2, което струва само 80 долара. Подът, направен от кленово дърво и боядисан в няколко различни нюанса, завършва картината на тази хармонична еклектика.

Непретенциозният калифорнийски разкош не може да се лиши от басейн, разбира се. Всички знаем, че житейските неволи се понасят по-лесно по бански и с коктейл в ръка.

 

Top