29/08/2017 Unique Estates Галерия

Домовете на хората, които продават домове - Георги Павлов

Изкачихме се по стълбите до последния етаж на красива сграда в центъра на стара София. Гостуваме на човек, зад чието име стоят безкрайно много реализирани сделки с домове през дългогодишния му опит на пазара с недвижими имоти у нас. Интересно ни е да научим повече за него, докато ни разхожда из любимите си места в града и по света, и четем заглавия от рафтовете на библиотеката му. Да живее на улица „Славянска“ е истинско щастие за Георги Павлов, изпълнителен директор на „Адрес недвижими имоти“. 
„Несравнимо е усещането да живееш в центъра на града, в район, в който има толкова театри, галерии и сгради - архитектурни, исторически и художествени паметници на културата. Роден съм в центъра на Бургас и животът в сърцето на града винаги ме е привличал. Удоволствие е да вървя пеша до офиса си всеки ден. Зарежда ме средата и усещането, че живея в центъра на културния и социален живот в града“, споделя Георги Павлов. 
Наблизо са артистичната улица „Шишман“ с всичките й романтични разклонения и преки, в които са любимите му ресторанти, книжарници и кафетерии. Закуска в „Хлебар“, обяд в „Багри“, десерт в „Космос“. С човек, който цени добрата храна също толкова, колкото хубавата книга, преоткрихме с любопитство горещите кулинарни точки на картата на стара София. 
Преди две години Георги Павлов попада на този просторен и слънчев апартамент в любимия му район и с удоволствие го обживява, доверявайки се на съветите на професионалисти. Споделя, че това е мястото, в което си почива добре и се чувства щастлив. Просторната и слънчева дневна и целият първи етаж от жилището често се превръщат в терен за запомнящи се партита, които домакинът организира. Терасата с барбекю и джакузи са другите места, около които се случват социалните събирания в дома му. Обожава светлината и простора в жилището, както и чудесната гледка от терасата си. Избира дома и заради слънчевата и уютна детска стая на горния етаж, която подрежда с любов за малката си дъщеря. 
Разхождайки се в елегантното жилище, попадаме на артистично подредени купчини с книги, които чакат да бъдат прочетени, и други, които той с радост подарява, след като е изчел. Не се обвързва емоционално с вещи и материални неща, но ако има нещо, което непременно би взел със себе си, ако се премести, са именно непрочетените книги, както и колекцията от ценни за него картини.
От няколко години Георги Павлов купува изкуство за дома и офиса си. Избира платната с емоция и любов и подрежда великолепни работи на Димитър Казаков, Генко Генков, Светлин Русев и Димитър Буюклийски. Разглежда притежанието на произведения на изкуството като шанс да се наслади на нещо божествено, с осъзната отговорност към бъдещето им, с грижа към наследството във времето.
Харесва неща и на съвременни художници и фотографи, като не се ограничава в стила.
От купчината с билети на шкафа в дневната му разбираме, че домакинът ни е активно ангажиран с културния живот в столицата. 
Като човек, който е изчел вагони с книги, Георги Павлов определя за свое хоби събирането на идеи. С любопитство към света му се иска да научи колкото може повече за него. Чете за наука, психология, бизнес мениджмънт и всичко, с което е ангажиран в ежедневието си един динамичен човек като него. За удоволствие и лукс приема времето, отделено за художествена литература, и споделя, че все повече овладява изкуството да си почива пълноценно с хубава книга в ръка.
Така в разговора се пренасяме и към последните дестинации до които е пътувал - Тайланд, Куба, Исландия и Бразилия. След като е опознал Стария континент добре, интересът му е провокиран от екзотични места по света, които го изненадват с историята, културата и багрите си. Предизвикателство за него са Камбоджа, Виетнам, Южна Африка и изкачването на Килиманджаро.
Споделя, че с удоволствие би искал да преподава някой ден, за да предаде опита и познанията си в сферата на мениджмънта.
Обича София, но ако трябва да посочи друго място по света, където би искал да живее, отново  би избрал държава в Европа със същата културна среда. Южна Италия и Испания са сред предпочитаните от него места заради морето, слънцето и хубавата храна. 
 
Георги Павлов е Изпълнителен директор на АДРЕС недвижими имоти и заместник-председател на Съвета на директорите на AG Capital.
Top