09/04/2017 Ралица Стоянова Галерия

Новите „горещи“ дестинации за покупка на луксозен имот

И през изминалата година никой не измести Монако* от първото място сред най-скъпите дестинации в света за покупка на луксозен имот. Цените в Берлин, Ню Йорк и Сан Франциско не спират да растат въпреки завидните висоти, до които вече са достигнали. Най-вероятно тази тенденция ще се запази. Появяват се обаче и нови многообещаващи посоки, към които ценителите на луксозни домове отправят поглед. Представяме ви най-горещите от тях.

Хърватия

Цените на имотите по крайбрежието на Хърватия растат осезаемо заради интереса на купувачи от Германия, Австрия, Италия и Словения. Прекрасната природа на страната и все още по-ниските цени, в сравнение с други европейски крайбрежни дестинации, карат много инвеститори и почитатели на добрия живот да обмислят покупка на хърватското крайбрежие. Със своите над 1000 острова страната е на второ място в Европа веднага след Гърция. Вилите с панорамна гледка към брега често се купуват много бързо.

Валенсия, Испания

Испанският пазар на недвижими имоти се възстановява изненадващо добре след глобалната рецесия. Благодарение на чуждестранните инвестиции строежите на жилищни сгради се увеличават. Третият по големина град в страната – Валенсия, е стратегически разположен по средата на средиземноморското крайбрежие. Приятният климат (18 градуса средногодишна температура) и близостта до крайбрежието правят града притегателен център както за туристи, така и чужденци, които обмислят трайно да се преместят там. Валенсия предлага на почитателите на лукса чисто нови жилищни сгради и чудесни вили с модерно обзавеждане.

Торонто, Канада

Пазарът на луксозни имоти в Торонто се развива с толкова бързи темпове, че анализатори предвиждат 95% увеличение на продадените имоти на стойност над 4 млн. долара през тази година. Ако през 2005 година в канадския град е имало 13 небостъргача, то в момента броят им е около 50, а още 130 са в строеж. Голяма част от жилищните сгради в града са построени през последните 20 години. Процъфтяващият бизнес-сектор и ниската престъпност правят Торонто притегателен център за хора, желаещи да инвестират в луксозни имоти.

Сиатъл, Вашингтон

Ако отправим поглед към Съединените щати, то Сиантъл, в момента, определено е градът с най-голям потенциал по отношение на луксозните недвижими имоти. Със своите забележителни домове, разположени сред прекрасна природа, Сиатъл е убежище за хора, които търсят лукс и спокойствие. По-ниските цени на имотите в сравнение със Сан Франциско и Лос Анджелис, добрите възможности за кариера в технологичния сектор и страхотното качество на живот обясняват защо Сиатъл е на първо място по ръст на цените на домовете в САЩ.

Поглед към Китай

Интересен факт е, че и трите града, които отчитат най-голямо покачване на цените на луксозни имоти през миналата година, се намират в Китай. Първокачествените имоти в Шанхай са поскъпнали с 27.4% през 2016, следвани от тези в Пекин с 26.8% и Гуанджоу – 26.6%. Пазарът на ексклузивни недвижими имоти в Китай е в разцвет заради развиващата се икономика, увеличеното търсене и сравнително ниското предлагане. Строгите мерки срещу офшорните фирми водят до вливането на повече капитали  в  пазара на недвижими имоти.

Разгледайте сега и някои от предложенията на Luxury Portfolio за тези дестинации:

Хърватия: http://www.luxuryportfolio.com/Property/novigrad-properties-villa-sea-dream/ROGY

Валенсия: http://www.luxuryportfolio.com/Property/valencia-properties-renovated-valencia-home-that-retains-period-luxury/WGNB

Торонто: http://www.luxuryportfolio.com/Property/toronto-properties-unparalleled-penthouse-duplex/LVEZ

Сиатъл: http://www.luxuryportfolio.com/Property/seattle-properties-timeless-sophistication/NMCW

 

 

* В Монако цените на луксозен имот достигат 1 млн. долара за 15 кв. метра, сочи доклад на Knight Frank

Top