Изключителна къща за продажба с огромен двор от 5534кв.м., Ref.ID N10858

Драгалевци, София
Къща, частично обзавеждане
Цена: € 1 700 000
Описание

Unique Еstates има удоволствието да Ви представи един неповторим имот - уникална къща за продажба, към която има огромен двор от 5534 кв.м.; Къщата е завършена с качествени материали и предлага висок стандарт за живеене. Имотът е разположен в най-желаната част на Драгалевци, с перфектна инфраструктура. Къщата е с изцяло южно изложение, от всички помещения се откриват изключително красиви гледки към планината.

Разпределение:

Първи етаж: представително антре, просторна всекидневна с камина и френски прозорци с излаз на голяма тераса с красива гледка към планината, самостоятелна кухня с остров, втора обзаведена кухня, телевизионна зала, кабинет със собствена голяма тераса, две помещения за връхни дрехи и обувки и за допълнителен склад, голям вътрешен басеин с уникален стъклен покрив и отделение за фитнес, WC за гости. Втори етаж е разделен на две зони. Източната зона е с две големи спални, всяка с дрешник и самостоятелна баня, втори самостоятелен дрешник, мокро помещение. Западната зона се състои от две спалняи, дрешник и голяма баня. От всяка спалня има излаз на тераса с неповторима гледка към Витоша.

Предимства:

 • Перфектна локация, целогодишен достъп
 • Забележителен двор от 5534 кв.м.
 • Голям вътрешен басейн
 • Пракрасни панорамни гледки
 • RefID N10858
 • Драгалевци, София
 • Къща, частично обзавеждане
 • Площ: 1720 кв.м.
 • Парцел: 5534 кв.м.
 • Етажи: 2
 • 4 Спални, 4 Бани
 • Гараж, Гараж за 6 автомобила
 • € 1 700 000
Свържи се с нас
За Района

"Драгалевци"  е един от най-престижните квартали в столицата. Разположен е в подножието на планина Витоша, между също толкова зелените и спокойни квартали "Симеоново" и "Бояна".

Районът е застроен предимно с еднофамилни къщи, малки семейни хотели и луксозни вили с просторни дворове. В квартала са изградени и комплекси с контролиран достъп, предоставящи спокойна среда и комфорт за много семейства. Цените на имотите в "Драгалевци" поддържат едни от най-високите нива в столицата и търсенето на жилищни площи там бележи ръст в последните години.

Името на квартала се свързва с интересната история за Апостола на свободата Васил Левски и Драга - красива девойка, която той срещнал там при опитите си да намери укритие в селото, преследван от турците. В чест на Апостола, който оставил дълбока диря в живота на селяните със своите революционни идеи и подвизи и заради любовта му с тяхната девойка, те кръстили селото на Драга и Левски. Жителите на Драгалевци  кръщават и училището си на Апостола - 50-то ОУ "Васил Левски", а в центъра на квартала поставят табели, сочещи пътя, по който е минавал той. Така по стъпките на Васил Левски и днес вървят групи ученици и туристи, изследващи историческата пътека към скривалището му в манастира.

В квартала се намира и частното училище с изучаване на английски език "Св. Георги", както и много частни детски градини. В "Драгалевци" има кметство, поща и много добри ресторанти, хотели и магазини. Всеки стар софиянец поне веднъж е посещавал легендарния Виенски салон там.

Близостта до Витоша и един от най-популярните манастири в района - "Драгалевски манастир" са истинско богатство за живущите в квартала. Построеният още през 13-ти век манастир  "Св. Богородица" също е на територията му.

В "Драгалевци" има изграден двуседалков въжен лифт, който свързва квартала със ски-пистите на Витоша. 

Инфраструктурата и комуникациите в "Драгалевци" са отлични, а близостта му до бул. "Околовръстен път" гарантира бърз и лесен достъп до основните артерии и централната част на София.

Тази близост до центъра на града и природните богатства на планината, в съчетание с отличната панорамна гледка и комуникации го правят изключително атрактивен квартал за живеене. Възникнал преди векове, с годините превърнал се в скъпа вилна зона на столицата, днес "Драгалевци" е един от най-желаните райони в София.

Top