01/06/2021 Силвана Василева Галерия

Unique Estates бе сред домакините на културното събитие „Нощ на литературата“ у нас

България се включва за десета поредна година в един от най-вълнуващите формати за популяризиране на съвременната европейска литература. В него известни личности четат откъси от съвременна европейска поезия и проза, публикувана след 2000 г. и издадена на български език. Четенията се случват на нетипични за литературата локации. Две от „читателски гнезда“ в това издания бяха разположени в офиса на Unique Estates.

Събитието се провежда всяка година по едно и също време в различни европейски градове. Тазгодишното издание се състоя на 12 май и бе част от “Календара на културните събития” на Столична община за 2021 г. В България се включиха София, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Перник, Пловдив, Русе, Силистра, Стара Загора и Шумен.

Unique Estates подкрепи инициативата като предостави красивата градината и конферентната зала в офиса си на „Патриарх Евтимий“ 17 за две от читателските гнезда в София. Лили Гелева и Николай Колев бяха четците, които прочетоха откъси от две от представяните в програмата произведения.

Сред главните организатори на събитието в България бяха посолствата и културните институти на европейски страни (EUNIC България и други), Столична община, Представителството на Европейската комисия в България, Фондация „Детски книги“.

Top