07/09/2016 Магдалена Великова Галерия

Топ 5 съвета за Наематели

1) Бъдете проактивни.

Свържете се с най-добрите агенции за отдаване под наем агенции във вашия район и поддържайте връзка с тях. Много имоти често започват да се предлагат на пазара, преди да стигнат дори до уебсайта на агенцията или някой от имотните портали, така че да бъдете сред първите, които ще разберат за имота ще ви даде предимство при условията на конкурентен пазар.

 

2) Дръжте съзнанието си отворено.

Важно е да се подготвите за търсенето на нов дом чрез определяне на задължителните характеристики, които трябва да притежава имота. А ако знаете с какво бихте направили компромис, това допълнително ще допринесе за ускоряване на процеса. Харесали сте си имот в близост до метростанция - колко важно е, че този апартамент не разполага с гараж? Нека брокерът знае от самото начало кои параметри са важни и с кои, ако всичко останало в имота е перфектно, може да направите компромис.

 

3) Подгответе документите и финансите си.

С подписването на договора ще трябва да разполагате със свободни средства за плащане на разходи от различен характер - депозит, първи наем и таксите на агенцията. Удостоверяването на самоличността става чрез валиден документ със снимка – лична карта или паспорт. Подготвянето на всичко това предварително може да ви спести време и да придвижи датата за нанасяне.

 

4) Пригответе си препоръки.

В България не е задължително предоставянето на препоръки от предишни наемодатели, но със сигурност би ускорило процеса по наемане на имот.

 

5) Бъдете решителни.

Ако сте намерили имот, който ви харесва, обмислете варианта да оставите гаранционен депозит в агенцията, който ще увеличи шанса ви да наемете точно този имот. Висококачествените имоти привличат голям интерес, така че бързата реакция може да помогне за осигуряване на имота в оживен пазар.

Top