26/02/2020 Ралица Стоянова Галерия

Консултантите на Unique Estates - Мариана Тальокова

Мариана Тальокова е част от екипа на Unique Estates почти от самото създаване на компанията преди 12 години. Занимава се с недвижими имоти от 18 години. Богатият ѝ опит я прави незаменим член на семейството на Unique Estates. През годините е печелила многобройни награди, сред които „Консултант с най-голям ръст на оборота“. Носител е и на приз за значим принос в развитието на компанията.

Какво в професията на брокер на луксозни имоти Ви харесва най-много?

В тази професия открих себе си. Срещам се ежедневно с много различни и интересни хора, всеки със собствена история, които те допускат в своето лично пространство – дома, като понякога дори ставаш като член от семейството. Луксозният сегмент изисква да влагаш екстра усилия, да се развиваш ежедневно, държи те в напрежение – необходимо е да си в крак с всичко ново и актуално. High level във всяко едно отношение!  

Какво прави един брокер на недвижими имоти наистина успешен, според Вас?

Успешният брокер трябва да живее с професията си, да е много постоянен в действията си и да има нестандартен и индивидуален подход към всеки клиент. В днешно време, при достъпността до толкова много информация, успешният брокер трябва да предлага на клиентите „добавена стойност“ към своята услуга.

Какво за Вас е Unique Estates?

За мен Unique Estates е като семейство. Чувствам се много горда, че съм част от това семейство, ценя възможностите които се разкриват пред мен благодарение на работата ми тук. Като член на Luxury Portfolio имаме възможност да се срещаме и обменяме опит с колеги от цял свят, да посещаваме конференции, свързани с последните новости на имотните пазари.

Какво е лукс в днешно време?

Луксът в днешно време не се измерва в пари. Това е lifestyle!  

Какво прави един имот истински дом?

Истинският дом се създава от хората, които го обитават, атмосферата, която цари в него, и уюта, който лъха още щом прекрачиш прага му. Понякога са нужни години, за да почувстваш един имот истински дом.

Кои са нещата от собствения Ви дом, към които изпитвате особен сантимент?

Аз не се привързвам към вещи, но в моя дом имам сантиментални спомени, които ме умиляват и развеселяват.

Ако имате на разположение един свободен месец, как бихте го прекарали?

Един месец е както много, така и малко време за всичко, което си мечтаеш да направиш. Аз бих посетила няколко интересни дестинации и бих прекарала повече време със семейството ми с изключен телефон.

Каква музика и какви книги предпочитате?

Обичам да слушам както модерна, така и класическа музика - зависи от състоянието, в което се намирам в момента. Обичам да чета криминални и исторически романи.

Кои са любимите Ви места в града?

Обичам да ходя на театър, да сядам в малките квартални заведения за кафе или обяд с приятелки. Уикендите се разхождам по пътеките на Витоша - обожавам разходките в планината през различните сезони.

Ако Ви гостуваме днес, какво бихте ни приготвили в собствената си кухня?

Много обичам да приготвям различни десерти - миризмата на току-що изпечени сладки е уникална.

Пътувате ли често и къде е любимото Ви място по света?

Използвам всеки свободен момент за да пътувам, но не бих казала, че е толкова често, колкото ми се иска. От местата, които съм посетила бих искала отново да се върна в Америка и Малдивите.

Top