08/10/2019 Силвана Василева Галерия

Весела Илиева в златната десетка за титлата "Мениджър на годината 2019"

Десетте финалисти в 12-то издание на конкурса "Мениджър на годината", организиран от списание "Мениджър" вече са известни. Имената им бяха обявени на официална пресконференция вчера в Софийската опера и балет. Сред тях е Весела Илиева, Управляващ партньор на Unique Estates и член на борда на директорите на AG Capital. Тя се нареди сред лидерите на едни от най-големите и авторитетни компании в страната, които са извоювали с постиженията си достойно място в българския и европейски бизнес елит.

Гала церемонията за излъчването на "Мениджър на годината 2019" ще се състои на 4 ноември в Софийската опера и балет. Лично президентът на България Румен Радев ще връчи кристалната статуетка на победителя. "Мениджър на годината 2019" ще бъде определен след финалния, трети кръг на надпреварата, в който се оценяват личностните качества на всеки от претендентите през 360 градусова оценка, включваща специализирани интервюта както със самите участници, така и с техни служители и партньори.

Последният етап от надпреварата дава 10% от общата тежест на окончателните оценки, по които става класирането за титлата. С най-висока тежест са финансовите резултати – 50% и въведените добри корпоративни практики – 40%, измерени в досегашните етапи, поясни Силвия Пенева, управляващ съдружник в консултантската компания Делойт България. Компанията е автор на методологията, по която се провежда селекцията и оценката на кандидатите. Тази година 50 кандидати от 10 сектора на икономиката подадоха документи за конкурса. 40 от тях преминаха във втори кръг от който бяха излъчени и 10-те финалисти.

Нов акцент в 12-тото издание на конкурса е надграждането му с морални критерии. За целта бе създаден и разписан Етичен кодекс, обобщаващ ценностите, принципите и отговорните бизнес практики, които градят и поддържат култура на почтеност. Подписвайки кодекса, всеки участник на практика декларира, че води бизнеса си прозрачно, честно и прилага добри управленски практики.

Инвестициите в привличане, задържане и управление на кадри са приоритет номер 1 за участниците в конкурса през 2019 година. 84% от тях посочват именно тази област като водеща за политиките, които са развивали и възнамеряват да развиват. Сред останалите водещи приоритетни области за висшите мениджъри на България са развитието на продукти, услуги и иновации - 69% и оптимизация на процесите - 53%

"Този конкурс помага на хора като нас не само да си сверят часовника и да предприемат навреме промяна на курса ако се налага, но и помага на бизнес лидерите да получат видимост и признание на резултатите, които постигат. Да бъдеш един от финалистите в "Мениджър на годината" означава успех, означава голямо признание за вашите професионални качества", заяви "Мениджър на година 2018 Александър Димитров", председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на „А1 България“, който приветства Топ мениджърите на България за 2019 година в качеството си на символичен домакин на пресконференцията.

Генерален спонсор на 12-то издание на конкурса "Мениджър на годината" е А1. Състезанието за висши мениджърски постижения се провежда и с подкрепата на: Fibank, Johnnie Walker, MFG, British American Tobacco Bulgaria, СИ Финанси, Mondelēz International, Rompetrol, Volkswagen България, Bulgaria Insurance, Актавис ЕАД, Bocconi AUBG, Rene gourmet group. Медийни партньори на събитието са: bTV, в."24 часа", Дарик, Bloomberg TV Bulgaria.

Top