18/09/2019 Силвана Василева Галерия

5 от най-горещите тенденции в интериорния дизайн за сезон есен/зима 2019

Дърветата започват да събличат пищните си одежди и скоро ще дойде момента да настроим часовниците си на зимно часово време. Каним есента в гардероба и в интериора на дома си. Този сезон акцентът е върху цвета и създаването на уютна, успокояваща палитра. Есента се асоциира с някои меланхолични тонове - от боровозелено, горчичено жълто, теракота и оранжево, виненочервено, до наситенокафяво. Цветове и аромати, които свързваме с гората, която бавно заспива след това хубаво циганско лято.

Ето ги и 5 от тенденциите, които са сред фаворитите ни този сезон:

Медено жълто

Жълтото е цветът на креативните хора и този приглушен нюанс също попада в тази категория. След актуалният Gen-Z Yellow, Honey Yellow носи ентусиазма и жизнерадостта на предишния, без характерната наситена енергия. Медено жълтото внася меките слънчеви лъчи в дома, дори, когато навън е студено и мрачно.

Уют на пластове

Есента е време за дома, за уюта в собствената ни крепост. Текстил в есенна палитра от кехлибарени нюанси, смесени с тревисто зелено и топло синьо, затопля пространството. Принтове, които носят препратки към миналото, с чувство за познатост и очарование, също така и мебели, които са непреходни и внасят класа в едно пространство, особено когато са съчетани с правилния текстил и аксесоари.

Един от най-добрите начини да направите това е да наслоите аксесоари, използвайки много красиви текстури и стоплящи тонове като кехлибар и морско синьо. Харесваме идеята два или три килима да се припокриват един друг. Това придава прекрасен декоративен завършек на една стая.

Черни мебели

Черното добавя изтънченост, драматичност и дълбочина в пространството, особено когато е допълнено с изящни метални елементи и добре разположено осветление, което е от съществено значение за светлината и блясъка в една по-тъмна палитра.

За да изглежда добре, е важно да има баланс. Черните аксесоари се появиха като тенденция през миналата година, а година по-късно, тя се промъква в мебели, особено при столовете за хранене. За да не се изгуби уюта, добавете подходящ килим към тях и малко розово при декорацията на масата.

Блясък

За щипка блясък посягаме към актуалните елементи от злато, месинг или мед – на който каквото му харесва. Те се съчетават чудесно със столове за хранене с кореспондиращи метални крака или прибори за хранене в златни оттенъци.

На заем от пауна

Това е силен и въздействащ акцент, който е добре да съчетаете с по-светъл цвят, за да не натежи яркостта на пауновото синьо. Използвайте наситения нюанс на синьото за завесите и приборите за хранене, за да добавите дълбочина в интериора. Разчупете схемата с щипка горчичено жълто и една-две големи пухкави възглавници с флорални елементи. Поставете няколко свежи цветя и зеленина в голяма ваза, за да присъства и част от природата в дома ви.

Top