22/02/2019 Силвана Василева Галерия

2HEALTH HUB – модерен дзен оазис в подножието на Витоша

Ако има тенденция, която най-точно може да дефинира промените в начина на живот на съвременния градски човек, това несъмнено е стремежът към баланс, грижа за себе си и повече чистота във всичко. Пространствата, които обитаваме, колите, с които се придвижваме, начинът ни на хранене и мислене като цяло са свързани с една по-осъзната грижа за тялото и духа ни. Все повече хора търсят спасение в мъдростта на източните философии и практики. Грижата за околната среда, връщането към естественото и стремежът към по-силна връзка с природата определят голяма част от начина ни на живот днес.

В бягство от забързания трафик и динамиката на града, търсим убежище в един модерен дзен оазис, разположен в подножието на Витоша. Чистият планински въздух и щедрата природа в тази част на София са чудесен декор за това красиво кътче за йога и здравословен начин на живот и хранене - 2HEALTH HUB. Интериорът на обляното в светлина пространство е вдъхновен от Японската култура и елемента Земя. Едно тихо и спокойно място, в което се отдаваме на йога практики, релакс и срещи с вдъхновяващи хора.

Ивета Филипова е красивото лице, което стои зад този чудесен проект. Тя създава 2HEALTH HUB с мисията, заедно със своя екип, истински да помага и служи на хората. След като над десет години опитва различни здравословни практики и съвети, осъзнава, че рецептата за добра форма е да водиш балансиран начин на живот и хранене, да обичаш себе си и да се приемаш такъв, какъвто си, с всичките си недостатъци. Именно това се опитва да предаде и на хората, с които това начинание я среща.

Ивета се влюбва в йога преди 14 години и от тогава за нея това е вълнуващо пътешествие към самата себе си. В течение на 10 години просто практикува, докато не заминава за Сингапур, където прави първия си Yoga teacher training. В Азия тя преоткрива себе си и за нея йога се превръща в изцяло духовна практика. През 2016 година сбъдва една от най-големите си мечти: прави трейнинг със своето вдъхновение Шива Рей. Това преживяване преобръща още веднъж целия й светоглед и й позволява да се потопи в магията на Прана Йога. За Ивета йога е свобода, спонтанност, лекота. Нейният стил е красиво, флуидно и женствено съчетание между Прана йога и Ащанга йога. Практиките й са енергични и в тях преобладава елементът Огън. Има и много танц, различни пранаяма практики, много креативност и свобода в движението на тялото и духа.

В мисията й да помага на хората, с които йога я среща, Ивета решава да създаде и 2Health App - приложение, което помага да прегърнем един нов, здравословен начин на хранене, живот, и мислене, с който да живеем по-балансирано. В него има различни рецепти, съвети и йога класове за всички нива и вкусове.

Освен йога инструктор, Ивета е сертифициран холистичен здравен консултант. Нейните програми са персонализирани, като при консултациите тя взима под внимание цялостното човешко същество: тяло, ум, дух и емоции, в търсене на оптимално здраве. С помощта на балансирано, здравословно хранене, йога, медитация и дихателни упражнения тя помага на клиентите си да намерят своето по-здраво, щастливо и балансирано Аз.

 

Още за 2HEALTH HUB можете да намерите тук: www.2healthhub.com

Top