08/02/2019 Лора Петрова Галерия

9-те най-скъпи пентхауса в Ню Йорк

В Манхатън пентхаусът е индикатор за богатство и власт. Тези разкошни пространства за пръв път се появяват през 20-те години на миналия век. Благодарение на множеството нови небостъргачи, Ню Йорк сега се гордее с едни от най-големите и скъпи пентхауси, които могат да бъдат представени, много от които са създадени от най-добрите архитекти и дизайнери в света.
Вижте най-скъпите обяви за пентхауси, актуални в момента на световния пазар.

1. Резиденции на Woolworth Tower | 110 милиона долара

Сред най-емблематичните небостъргачи в Ню Йорк, 58-етажната сграда Woolworth се откроява с романтичната си фасада. Разположена на пет етажа, цялата пирамидална шапка (наречена "Pinnacle") вече е достъпна като частна резиденция. Разгърнат на площ от 900 кв.м., пентахусът се продава готов за обзавеждане.

2. Западната 42-а улица 635 | 85 милиона долара

Заемайки целия 45-ти етаж на Ателието в Hell's Kitchen, резиденцията включва в цената си и редица допълнителни удобства, сред които яхта за 1 млн. долара, два автомобила Rolls Royce Phantoms, един Lamborghini Aventador Roadster, седмична вечеря в прочутия ресторант Daniel в продължение на една година, билети до Brooklyn Nets и две места за пътуване до космоса. "Исках да предложа начин на живот, където някой може да навлезе направо стила в Ню Йорк", казва Даниел Нейдич, президент на River 2 River Realty, който проектира кулата.

3. Кулата на Madison Square Park | 77.7 милиона долара

Разгърнат на 1400 кв.м., пентхаусът се извисява над 750 метра над Madison Square Park и се намира в най-новия небостъргач на Кон Педерсен Фокс, разположен на Източна 22-ра улица и Парк Авеню Юг. Дизайнерите Thomas Juul-Hansen, Lee F. Mindel от SheltonMindel и Райън Корбан са допринесли значително за проекта на бъдещите интериори, който дава на купувачите началния почерк на пространството. В допълнение, в продажната цена влизат два апартамента тип студио в същата сграда.

4. Шери Холандия | 67 милиона долара

Завършен през 1927 г. като луксозен хотел, Sherry-Netherland отдавна е телеграфирал разкоша на Upper East Side и Old New York от мястото си директно в Central Park. С панорамни гледки, този жилищен етаж е достъпен от три частни асансьора и съдържа седем спални, както и три просторни тераси.

5. 53W53 | 63,815 милиона долара

Разположена в централната част на града на няколко пресечки южно от Central Park, забележителната жилищна кула на Жан Нувел над Музея на съвременното изкуство, наближава завършването си. Разположен на 76-ия и 77-ия етаж, този четиристаен апартамент се простира на почти 745 кв. м.

6. 212 Пето авеню | 62,8 милиона долара

Разположен на северозападния ъгъл на Madison Square Park, този петспален пентхаус e нео-готически шедьовър, построен през 1912 г. С над 900 кв.м. вътрешно пространство (и 529 кв.м. тераси), резиденцията се гордее с лукс като голяма бална зала и обсерватория, която се отваря към обширна градина на покрива.

7. 421 Улица Брум | 59,9 млн. долара

Заемайки първите четири етажа на чугунена SoHo забележителност, това петстайно жилище датира от 1873 г. и наскоро е подложено на цялостен ремонт от AML Architecture заедно с фирмата Roman and Williams. Жилището с площ от 743 кв.м. сега е оборудвано с 370 кв.м. открито пространство, което включва и спа център.

8. 520 W. 28th Street | 58,5 милиона долара

Благодарение на космическия си дизайн, единствената завършена сграда в Ню Йорк, Заха Хадид, винаги успява да предизвика пешеходно задръстване по High Line. Вътрешният триплекс от 1021  кв.м. е свързан със скулптурна вита стълба и предлага спираща дъха гледка към Empire State Building. И ако близостта до High Line не е достатъчна, апартаментът със седем спални дори разполага със собствена тераса на покрива от 362 кв.м., която е идеална за частна градина.


9. 111 W. 57th Street | 57 милиона долара

Проектирана  да стане втората най-висока жилищна сграда в Ню Йорк, SHoP Architects 111 W. 57-та улица понастоящем е в процес на изграждане на две пресечки южно от Central Park по протежение на ивица, известна като Billionaires’ Row. С интериори, замислени от студиото Sofield, дуплексът от 660  кв.м. се предлага с пет спални, 2-метрови тавани, частен асансьор и луксозни покрития като кварцит Crystallo, сив оникс и бял камък Macauba.

Top